Kijeve protestuotojai pareikalavo apkaltos prezidentui | Diena.lt

KIJEVE PROTESTUOTOJAI PAREIKALAVO APKALTOS PREZIDENTUI

  • 4

Kijeve keli šimtai protestuotojų ketvirtadienį surengė eitynes, per kurias pareikalavo surengti apkaltą Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai.

Perrinkimo kovo 31 dieną numatytuose rinkimuose siekiantis P. Porošenka sulaukė kritikos anksčiau šią savaitę žurnalistams paviešinus tyrimą, kuriame vienas iš jo artimas patarėjas kaltinamas kariuomenės lėšų pasisavinimu.

Pats. P. Porošenka neigia prisidėjęs prie šio nusikaltimo ir pavedė prokurorams atlikti tyrimą.

Ši publikacija sudavė dar vieną smūgį prezidentui, kurio populiarumo reitingai smukę dėl korupcijos vyriausybės ir ekonomikos problemų, kilusių po 2014 metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos. Remiantis rinkėjų apklausomis, P. Porošenka šiuo metu atsilieka nuo populiaraus komiko Volodymyro Zelenskio.

Ketvirtadienį žygiavę protestuotojai laikė plakatus su užrašais „Yra daug kandidatų, bet tiek vienas plėšikas“ – tai yra aliuzija į P. Porošenkos rinkimų kampanijos šūkį „Yra daug kandidatų, bet tik vienas prezidentas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bosas

O tu protingas?!-)))..Ten vagys sedi ant vagio ir vagi dar gainioja..Ukraina tai anarchijos valstybe!..kaip buvo nuo 1918m tai iki dabar tas pats..Ir tik atsigulus po JAV jos kol kas neliecia..beja kaip ir LT komunistini rezima..kaip buvo komunistsi valdzioje..tie patys ir dabar sedi..ir daug proto nereikia tureti,kad JOS RENKA AVINAI!!!

Anarchistas

Tu Arturčikai nesikliauk tik ruska propaganda, Jei sava galva nieko nerauki, tai bent susirask kokį protaujantį, bet ne stribvaikį. Ir man jų Julka iš užpakalio patinka, bet kada atsisuka, o jei dar išsižioja ... suvimdo.

Žais

Galas atejna tokiems prezidentems!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS