Kinija į JT Generalinę Asamblėją siunčia viceprezidentą Han Zhengą | Diena.lt

KINIJA Į JT GENERALINĘ ASAMBLĖJĄ SIUNČIA VICEPREZIDENTĄ HAN ZHENGĄ

  • 2

Kinija į kasmetinę Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją siunčia viceprezidentą Han Zhengą (Han Džengą), penktadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, o tai rodytų, kad šalies aukščiausio rango diplomatas Wang Yi (Vang I) nedalyvaus šiame svarbiame renginyje.

Pasaulio lyderių susitikimas JT būstinėje Niujorke prasideda pirmadienį aukščiausiojo lygio susitikimu tvarumo klausimais. Antradienį prasideda savaitę truksiantys bendrieji debatai.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) jau kelerius metus asmeniškai nedalyvavo JT Generalinės Asamblėjos sesijose. Pirmuosius dvejus koronaviruso pandemijos metus jis dalyvavo renginyje vaizdo ryšiu.

Pernai sesijoje dalyvavo Wang Yi, kuris apskritai atstovavo Kinijai JT. Wang Yi yra Kinijos komunistų partijos užsienio reikalų komiteto vadovas. Ministerijos pranešime jis nebuvo paminėtas.

Han Zhengas yra buvęs Politinio biuro nuolatinio komiteto – elitinės partijos vadovų grupės – narys. Jis pasitraukė iš šių pareigų, bet kovą tapo viceprezidentu.

Kinijos prezidento nedalyvavimas Generalinėje Asamblėjoje gali būti ne toks ryškus, kaip tai, kad Xi Jinpingas nedalyvavo Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikime, kuris anksčiau šį mėnesį vyko Indijoje.

Jungtinės Karalystės vyriausybė rugpjūtį paskelbė, kad ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) nedalyvaus artėjančioje JT sesijoje. Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas taip pat neplanuoja ten dalyvauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ir vel

kom gudri cenzura su - minusiukais o sis veikejas vez n vyrusu davynius pso /obamiuku/ iteisinimui maznant /populiacija/ ir ko jau nepaslepsi nuo zmoniu bet ne nuo ma rmaliuotu /avinu/ laukianciu eiles i /skerdykla pz=0

Pakrante

Ta asamblėja nieko nereiškia,tuščia vieta,diktatoriai dėjo ant jos !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS