Kinija išreiškė nepasitenkinimą ES tyrimu dėl subsidijų elektromobiliams | Diena.lt

KINIJA IŠREIŠKĖ NEPASITENKINIMĄ ES TYRIMU DĖL SUBSIDIJŲ ELEKTROMOBILIAMS

  • 0

Kinijos vicepremjeras pareiškė, kad pirmadienį susitikęs su prekybos eurokomisaru pakartojo, jog Pekinas yra labai nepatenkintas Europos Sąjungos tyrimu dėl šalies elektromobilių subsidijų.

„Kinija dar kartą reiškia didelį susirūpinimą ir didelį nepasitenkinimą ES planu pradėti antisubsidijų tyrimą dėl Kinijos elektrinių transporto priemonių“, – sakė vicepremjeras He Lifengas (Hė Lifengas) per bendrą spaudos konferenciją su Valdžiu Dombrovskiu Pekine.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) anksčiau šį mėnesį pareiškė, kad Briuselis ištirs Kinijos valstybės subsidijas elektromobiliams, ir pažadėjo ginti Europos pramonę nuo dirbtinai mažų kainų.

Ji pabrėžė, kad būtina gintis nuo nesąžiningos praktikos, bet pridūrė, kad taip pat labai svarbu palaikyti atvirą bendravimą ir dialogą su Kinija, nes esama temų, kuriomis galima ir reikia bendradarbiauti.

V. Dombrovskis savo ruožtu pirmadienį sakė, kad Kinija ir Europos Sąjunga atnaujins reguliarius kontaktus makroekonominiais klausimais.

„Mes (...) susitarėme atnaujinti reguliarius mainus, kad aptartume makroekonominius klausimus. Šiuo požiūriu bus svarbu atnaujinti ekonominį ir finansinį dialogą bei makroekonominį dialogą, ir mes laukiame šių dialogų artimiausiais mėnesiais“, – kalbėjo V. Dombrovskis bendroje spaudos konferencijoje su Kinijos vicepremjeru.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS