Kinija oficialiai areštavo buvusį Interpolo vadovą | Diena.lt

KINIJA OFICIALIAI AREŠTAVO BUVUSĮ INTERPOLO VADOVĄ

  • 3

Kinija oficialiai areštavo buvusį Interpolo vadovą Meng Hongwei (Meng Hongvei), kurį įtaria paėmus kyšių, trečiadienį paskelbė prokurorai.

Meng Hongwei, kuris taip pat dirbo visuomenės saugumo ministro pavaduotoju, pernai rugsėjį iš Prancūzijos, kur įsikūręs Interpolas, nuvyko į Kiniją ir dingo, o paskui buvo apkaltintas kyšių ėmimu.

Prokurorai „nusprendė areštuoti Meng Hongwei dėl įtarimų ėmus kyšius“, sakoma trumpame Aukščiausiosios liaudies prokuratūros pareiškime.

Jame priduriama, kad byla „toliau apdorojama“. Tai galėtų reikšti, kad netrukus Meng Hongwei bus pateikti kaltinimai.

Praėjusį mėnesį Kinija pašalino Meng Hongwei iš Komunistų partijos ir atleido iš visų oficialių jo postų, įtakingai Visuomenės saugumo ministerijai siekiant nuo jo atsiriboti.

Kovą ministerija sakė, kad reikėjo „visiškai pašalinti“ Meng Hongwei „nuodingą įtaką“, be to, nurodė vykdanti tyrimą dėl kitų partijos kadrų, susijusių su Meng Hongwei byla.

Meng Hongwei priklauso vis didėjančiai Komunistų partijos kadrų, kuriuos įtraukė prezidento Xi Jinpingo (Si Dzinpingo) kampanija prieš kyšininkavimą, grupei. Kritikai sako, kad ši kampanija pasitarnavo kaip būdas pašalinti politinius lyderio priešus.

Per šešerius Xi Jinpingo valdymo metus jau buvo nubausta per milijoną pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Pas kinus Masiulis nevaikščiotų tris metus švilpaudamas ir laukdamas senaties...

Nerijus

Ieskojo priekabiu, turbut nerado ir greiciausiai sudegino.

TvartelioZinios

Nesupratau, tain norite pasakyti, kad jus tas Interpolo vadovas eme kisi, nu tada jau dalse nekudas, tada jau nebezinau kur daugiau kreiptis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS