Kinija: pareigas pradeda eiti naujasis šalies ambasadorius Šiaurės Korėjoje | Diena.lt

KINIJA: PAREIGAS PRADEDA EITI NAUJASIS ŠALIES AMBASADORIUS ŠIAURĖS KORĖJOJE

Kinija antradienį pranešė, kad pareigas pradėjo eiti naujas jos ambasadorius Šiaurės Korėjoje, tikriausiai vėl atveriančioje sienas po pandemijos.

Pagrindinė Šiaurės Korėjos ekonominė ir politinė rėmėja yra Kinija, bet tarpusavio ryšiai tarp jų sutriko dėl kelionių apribojimų, įvestų siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

Šiaurės Korėjai buvo sunku kovoti su COVID-19 pandemija, šalyje labai trūksta maisto, rodo pastarojo meto pranešimai.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning teigė, kad naujasis ambasadorius Wang Yajunas (Vang Jadziunas) prisidės prie šalių draugystės plėtojimo.

Ambasadorius paskirtas po to, kai oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) antradienį paskelbė, kad šalies lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) paragino mokslininkus kurti daugiau medžiagų, tinkamų branduoliniams ginklams.

KCNA pranešimas pasirodė po kelių trumpojo nuotolio balistinių raketų paleidimo – vien šį mėnesį jų paleista septynios – ir vis dažnesnių grasinimų panaudoti šiuos ginklus prieš Šiaurės Korėjos priešus.

Dėl Šiaurės Korėjos ginklų bandymų, taip pat dėl JAV ir Pietų Korėjos karinių pratybų įtampa regione pastaraisiais mėnesiais itin padidėjo.

Kinijos teikiama parama Šiaurės Korėjai ir Rusijai vertinama kaip pasipriešinimas JAV liberaliajai pasaulio tvarkai. Pekinas sutiko su Jungtinių Tautų sankcijomis Šiaurės Korėjai dėl jos vykdomų branduolinių bandymų, bet ne kartą reiškė paramą Pchenjanui, siekdamas užkirsti kelią šio režimo žlugimui ir galimoms humanitarinėms, karinėms bei politinėms pasekmėms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS