Kinija perspėja Honkongo protestuotojus: tie, kurie žaidžia su ugnimi, nuo jos ir žus | Diena.lt

KINIJA PERSPĖJA HONKONGO PROTESTUOTOJUS: TIE, KURIE ŽAIDŽIA SU UGNIMI, NUO JOS IR ŽUS

  • 1

Kinijos centrinė vyriausybė antradienį perspėjo Honkongo protestuotojus, kad jie neturėtų nuvertinti „didžiulės centrinės valdžios galios“.

Per Pekine surengtą spaudos konferenciją Kinijos valstybės tarybos Honkongo ir Makao reikalų biuro atstovas Yang Guangas (Jang Guangas) taip pat pareiškė, kad „tie, kas žaidžia su ugnimi, nuo jos ir žus“.

Tai vienas griežčiausių Kinijos centrinės vyriausybės įspėjimų dėl protestų pusiau autonominiame Honkonge, kurį yra apėmęs chaosas dėl kelis mėnesius besitęsiančių neramumų.  

Pirmuosius protestus išprovokavo visuomenės nepritarimas planuotam ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymui, o neilgai trukus mitingai peraugo į judėjimą dėl didesnės apimties demokratinių reformų ir laisvių apsaugos.

Yang Guangas sakė, kad radikalūs protestai smarkiai pakenkė Honkongo gerovei ir stabilumui, nugramzdindami jį į pavojingą chaosą.  

Anot jo, Kinijos vyriausybė toliau „tvirtai palaiko“ tiek Honkongo policiją, sulaukusią griežtos kritikos dėl savo veiksmų tramdant protestuotojus, tiek Carrie Lam (Keri Lam), paskirtą vadovauti Honkongui Pekinui lojalaus komiteto ir spaudžiamą protestuotojų atsistatydinti.  

Kreipdamasis į „nusikaltėlius“, kurie, anot Yang Guango, atsakingi už neramumus, pareigūnas juos griežtai įspėjo: „Nesuklyskite vertindami padėtį ir nepalaikykite mūsų santūrumo silpnumu. Tinkamai įvertinkite centrinės vyriausybės ryžtą ir didžiulę galią.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Honkongietiškas Tiananmenis greitai išspręstų visas problemas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS