Kinija pranešė pradėjusi tyrimą dėl korupcija kaltinamo propagandos vadovo pavaduotojo | Diena.lt

KINIJA PRANEŠĖ PRADĖJUSI TYRIMĄ DĖL KORUPCIJA KALTINAMO PROPAGANDOS VADOVO PAVADUOTOJO

  • 1

Kinija penktadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl korupcija įtariamo propagandos vadovo pavaduotojo, prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) jau daug metų vykdant plataus masto kampaniją prieš pareigūnų korupciją.

Valdančiosios Komunistų partijos kovos su korupcija agentūra pranešė, kad Centrinio propagandos departamento vadovo pavaduotojo Zhang Jianchuno (Džang Dziančuno) atžvilgiu atliekamas tyrimas dėl „įtariamų rimtų drausminių ir teisinių pažeidimų“ – taip Kinijoje vadinama korupcija.

Vienos eilutės pareiškime nepateikta jokios informacijos apie įtariamus Zhang Jianchuno nusikaltimus.

Jis yra vienas aukščiausio rango pareigūnų itin slaptame departamente, kuriam pavesta skleisti valdančiosios Komunistų partijos ideologiją ir cenzūruoti griežtai kontroliuojamą Kinijos žiniasklaidą.

Iš rytinės Šandongo provincijos kilęs 59-erių Zhang Jianchunas, kaip teigiama jo oficialioje biografijoje, 2016 metais pradėjo dirbti Organizacijų departamente – galingoje institucijoje, kuri vadovauja visos šalies partijų paskyrimams ir kur jis iškilo iki vadovo pavaduotojo pozicijos. 2020-aisiais jis tapo Centrinio propagandos departamento vadovo pavaduotoju.

Nuo pat atėjimo į valdžią 2012 metais Xi Jinpingas, galingiausias Kinijos lyderis per kelis pastaruosius dešimtmečius, vykdo kampaniją prieš giliai įsišaknijusią korupciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kaip dristate rodyti Lietuvoj uždraustą simbolį žvaigždę ? Nubausti Kauno Dieną !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS