Kinija ragina Izraelį kuo greičiau nutraukti karinę operaciją Rafoje | Diena.lt

KINIJA RAGINA IZRAELĮ KUO GREIČIAU NUTRAUKTI KARINĘ OPERACIJĄ RAFOJE

  • 6

Kinija antradienį paragino Izraelį kuo greičiau nutraukti karinę operaciją Gazos Ruožo mieste Rafoje ir perspėjo, kad jei kovos nenutrūks, ten įvyks didelio masto humanitarinė katastrofa.

„Kinija [...] nepritaria ir smerkia veiksmus, kurie kenkia civiliams gyventojams ir pažeidžia tarptautinę teisę“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai pareiškime ir priduriama, kad Pekinas ragina Izraelį „kuo greičiau nutraukti karinę operaciją, dėti visas pastangas, kad būtų išvengta nekaltų civilių aukų [...], siekiant užkirsti kelią dar rimtesnei humanitarinei katastrofai Rafos teritorijoje“.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) anksčiau yra raginęs surengti „tarptautinę taikos konferenciją“ kovoms užbaigti.

Kinija istoriškai labiau palaikė palestiniečius ir dviejų valstybių sprendimą Izraelio bei palestiniečių konflikte.

Izraelis patiria vis didesnį tarptautinį spaudimą susitarti dėl paliaubų su „Hamas“, kol rengiasi įsiveržti į Rafą – pietinį Gazos Ruožo pasienio miestą, kuriame įstrigę daugiau kaip milijonas perkeltųjų palestiniečių.

Izraelis, praėjusią savaitę atmetęs „Hamas“ paliaubų sąlygas, anksti pirmadienį surengė reidą Rafoje, kurio metu išlaisvino du įkaitus ir kurio metu, palestiniečių teigimu, žuvo apie 100 žmonių.

Kinija [...] nepritaria ir smerkia veiksmus, kurie kenkia civiliams gyventojams ir pažeidžia tarptautinę teisę.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) šią naktinę operaciją pavadino tobula, o palestiniečių Užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad dešimčių Gazos Ruožo gyventojų žūtis prilygsta žudynėms.

Ši reta gelbėjimo misija, surengta antskrydžių fone, įvykdyta netrukus po B. Netanyahu pokalbio su Jungtinių Valstijų prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), kuris pakartojo nepritariantis didelio masto puolimui Rafoje.

Jungtinės Tautos taip pat įspėjo Izraelį nevykdyti antžeminio puolimo į Rafą be plano, kaip apsaugoti civilius gyventojus, kurie teigia neturintys kur toliau eiti.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo precedento neturintį Pietų Izraelio puolimą, per kurį žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių, praneša naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais Izraelio duomenimis.

Izraelis atsakė nesiliaujančiu Gazos Ruožo bombardavimu ir antžeminiu puolimu, per kurį, „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, žuvo mažiausiai 28 tūkst. 340 žmonių, daugiausia moterų ir vaikų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pagaliau

ir kinai suprato, kad izraelis per toli nuejo ir per daug sau leidzia naikindamas civilius gyventojus

Anonimas

Jo jo, raginkit, protestuokit ir NUCIULPKIT koserine VARPA. Dar vieni dolbajobai kartu su Rusija.. IZRAELIS deda dideli ant jusu pasauliniai pridurkai.

pakolkas ŽYDAI t r a m d o m i rimtais patarimais,

jeigu tai n e p a d ė s , galimai ,jų nusikalstamus veiksmus stabdys ne tik BIZŪNU.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS