Kinija ragina PSO užimti „teisingą poziciją“ dėl COVID-19 po kritikos dėl duomenų | Diena.lt

KINIJA RAGINA PSO UŽIMTI „TEISINGĄ POZICIJĄ“ DĖL COVID-19 PO KRITIKOS DĖL DUOMENŲ

  • 2

Kinija ketvirtadienį paragino Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) užimti „teisingą poziciją“ dėl COVID-19 po to, kai ši organizacija sukritikavo Pekino „labai siaurą“ mirčių nuo viruso apibrėžtį.

Trečiadienį PSO ekstremalių situacijų direktorius Michaelas Ryanas (Maiklas Rajanas) žurnalistams sakė, kad oficiali statistika neparodo tikrojo protrūkio poveikio Kinijoje, kur COVID-19 atvejų padaugėjo po to, kai Pekinas praėjusį mėnesį priėmė sprendimą staiga panaikinti ne vienerius metus vykdytą griežtą viruso kontrolę.

Ketvirtadienį Pekinas atkirto, kad Kinija „visada atvirai ir skaidriai dalijosi atitinkama informacija ir duomenimis su tarptautine bendruomene“.

„Tikimės, kad PSO sekretoriatas laikysis mokslinės, objektyvios ir teisingos pozicijos ir stengsis atlikti teigiamą vaidmenį pasauliui reaguojant į pandemijos iššūkį“, – spaudos konferencijoje sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning ir pabrėžė, kad Pekinas „glaudžiai bendradarbiauja su PSO“.

„Nuo tada, kai pirmą kartą buvo pranešta apie COVID-19, abi šalys pasikeitė daugiau kaip 60 techninių pranešimų COVID-19 prevencijos ir kontrolės, gydymo, vakcinų mokslinių tyrimų ir plėtros bei viruso kilmės nustatymo temomis“, – pridūrė ji.

Nuo gruodžio mėnesio Kinija užregistravo tik 23 mirties nuo koronaviruso atvejus ir smarkiai susiaurino mirčių klasifikavimo kriterijus, o tai reiškia, kad Pekino statistiniai duomenys apie precedento neturinčią atvejų bangą dabar plačiai vertinami kaip neatitinkantys tikrovės.

Daugiau nei dešimt šalių nustatė privalomų COVID-19 testų reikalavimą svečiams iš Kinijos – Pekinas šį žingsnį pavadino nepriimtinu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tik kodel

kinija neisileido pasauliomokslininku to covido kilmei nustatyt? moka milijonus PSO kad ta perpasakotu kinijos pasakeles apie kovida .

o aš

raginu kinija atsakyti pries pasauli uz žmonijos Žudymus Kinijos uhani sukurtu bakterologiniu ginklu cowid -19

SUSIJUSIOS NAUJIENOS