Kinijoje viešintis Ukrainos pareigūnas ragina Pekiną prisijungti prie taikos konferencijos | Diena.lt

KINIJOJE VIEŠINTIS UKRAINOS PAREIGŪNAS RAGINA PEKINĄ PRISIJUNGTI PRIE TAIKOS KONFERENCIJOS

  • 0

Pekine viešintis Ukrainos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas trečiadienį paragino Kiniją dalyvauti šį mėnesį Šveicarijoje vyksiančiame pasauliniame Ukrainos taikos aukščiausiojo lygio susitikime, pranešė Kyjivo ministerija.

„Ukrainos pusė išreiškė viltį, kad Kinijos dalyvavimas renginyje bus gera proga praktiškai prisidėti siekiant teisingos ir ilgalaikės taikos Ukrainoje“, – nurodė ministerija, pranešdama apie užsienio reikalų viceministro Andrijaus Sybihos vizitą.

Pekinas kritikavo birželio 15–16 dienomis vyksiantį Ukrainos taikos viršūnių susitikimą, pareiškęs, kad jam būtų sunku dalyvauti šiame renginyje Šveicarijoje, jeigu nekviečiama Rusija.

Kinija taip pat atmetė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kaltinimus, kad Pekinas stengiasi sutrukdyti kitoms šalims dalyvauti planuojamame Ukrainos taikos viršūnių susitikime Šveicarijoje.

Ukrainos užsienio reikalų ministerijos trečiadienį išplatintame pareiškime teigiama, kad A. Sybiha susitiko su savo kolega Kinijoje Sun Weidongu (Sun Veidongu).

„Kaip pažymėjo šalys, abipusė pagarba suverenitetui ir teritoriniam vientisumui yra Ukrainos ir Kinijos dvišalių santykių pagrindas“, – priduriama jame.

Nors Kinija tvirtina, kad yra neutrali karo Ukrainoje atžvilgiu, ji sulaukė aštrios Vakarų vyriausybių kritikos dėl strateginės partnerystės su Rusija.

Kremlius pareiškė, kad būtų absurdiška diskutuoti ilgalaikės taikos Ukrainoje klausimais nedalyvaujant Rusijai.

Gairės: karas Ukrainoje, taikos konferencija, Kinija, Šveicarija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS