Kinijos gynybos ministras: Pekinas pasirengęs jėga sustabdyti Taivano nepriklausomybę | Diena.lt

KINIJOS GYNYBOS MINISTRAS: PEKINAS PASIRENGĘS JĖGA SUSTABDYTI TAIVANO NEPRIKLAUSOMYBĘ

  • 11

Kinijos gynybos ministras Dong Junas (Dong Dziunas) sekmadienį perspėjo, kad jo kariuomenė yra pasirengusi jėga sustabdyti Taivano nepriklausomybę, tačiau paragino aktyviau keistis informacija su Jungtinėmis Valstijomis.

Dong Juno komentarai nuskambėjo metiniame Singapūro saugumo forume, praėjus pusantrų metų po abiejų šalių gynybos vadovų derybų akis į akį.

„Visada buvome atviri mainams ir bendradarbiavimui, tačiau tam reikia, kad abi pusės susitartų pusiaukelėje“, – sakė Dong Yunas „Šangri La dialogo“ saugumo forumo metu, kur penktadienį susitiko su JAV gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu).

„Manome, kad mums reikia daugiau mainų būtent todėl, kad mūsų kariuomenės skiriasi“, – pridūrė jis.

Dong Juno ir L. Austino derybos prabangiame viešbutyje, kur vyksta „Šangri La dialogo“ saugumo forumas, truko daugiau kaip valandą.

Kas išdrįs atskirti Taivaną nuo Kinijos, bus sudraskytas į gabalus ir pats bus sunaikintas.

„Šangri La dialogas“ yra kasmet rengiami gynybos vadovų iš viso pasaulio susitikimai, pastaraisiais metais tapę JAV ir Kinijos santykių barometru.

L. Austinas pranešė, kad JAV ir Kinijos kariuomenių vadų pokalbiai telefonu bus atnaujinti artimiausiais mėnesiais, o Pekinas pasidžiaugė, kad abiejų šalių kariuomenių santykiai „stabilizuojasi“.

Šiemetinis „Šangri La dialogas“ prasidėjo savaitė po to, kai Kinija surengė karines pratybas aplink Taivaną ir pagrasino karu dėl šios salos po prezidento Lai Ching-te (Lai Čingtė), kurį Pekinas laiko pavojingu separatistu, inauguracijos.

„Kinijos liaudies išlaisvinimo armija visada buvo nesunaikinama ir galinga jėga, ginanti tėvynės suvienijimą, ir ji visada veiks ryžtingai ir griežtai, kad sustabdytų Taivano nepriklausomybę ir užtikrintų, kad jai niekada nepavyks to padaryti“, – sekmadienį forume pareiškė Dong Junas.

„Kas išdrįs atskirti Taivaną nuo Kinijos, bus sudraskytas į gabalus ir pats bus sunaikintas“, – perspėjo jis.

Kalbėdamas apie Pietų Kinijos jūrą, į kurią beveik visą pretenduoja Kinija ir kurioje ji yra įsitraukusi į konfrontacijas su Filipinų laivais, Dong Junas perspėjo Pekiną laikytis santūriai ir neperžengti ribų.

„Kinija yra pakankamai santūri teisių pažeidimų ir provokacijų akivaizdoje, tačiau tam yra ribos“, – sakė Dong Junas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tai parodo , jog JANKIAI ieško sau bėdų su ŠAKALIU,

manau , kad KINIJAI , vieną kartą trūks kantrybė-- parodys JANKIAMS jų vietą , taip , kaip RUSIJA- Ukrainoje.

???

Kaip usa kariaus taip toli nuo savo krantu?

> Geras cia

Tu Debilas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS