Kinijos pareigūnai leido vakcina „CoronaVac“ skiepyti 3–17 metų vaikus | Diena.lt

KINIJOS PAREIGŪNAI LEIDO VAKCINA „CORONAVAC“ SKIEPYTI 3–17 METŲ VAIKUS

Kinų pareigūnai leido nepaprastosios padėties sąlygomis bendrovės „Sinovac“ sukurta vakcina nuo koronaviruso „CoronaVac“ skiepyti 3–17 metų vaikus ir paauglius, šeštadienį pranešė valstybinis laikraštis „Global Times“.

Tačiau kompanija leidiniui paaiškino, kad dar nenustatyta, kokio amžiaus vaikai ar paaugliai šioje gyventojų grupėje bus vakcinuojami šiuo preparatu ir kada gydytojai pradės juos skiepyti.

Tuo metu „Sinovac“ vykdomasis direktorius Yin Weidongas (In Veidongas) išvakarėse sakė, kad sėkmingai užbaigti pirmieji du vakcinos „CoronaVac“ tyrimų etapai, kuriuose dalyvavo šimtai savanorių, ir buvo įrodyta, kad šie skiepai yra saugūs ir veiksmingi.

Antradienį Pasaulio sveikatos organizacija (PSO), taikydama nepaprastosios padėties atveju galiojančią tvarką, patvirtino „Sinovac“ vakciną nuo koronaviruso.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

juk

ta mazinima kinai ir pradejo tik ne nuo saves o pamate kad ir paciu perdaug mazina mastancius nes kareiviu turi klonutu ir uzprogramuotu o patmys baigia afrika kolonizuot tokios lemties bus ir su australais it ...tt...

cia

zodis leido perdaug graziai ciniskas butu pasake tiesiogiai be mantrybiu ...i s a k e tai atitiktu sios salies agresyvu poziuri kuris slepiamas pa nasiai ir pas mus nes pavizdys uzkreciamas jei dar prievartynis ir blogu jegu?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS