Kinijos premjeras: Honkongo protestų dilema vis dar neišspręsta | Diena.lt

KINIJOS PREMJERAS: HONKONGO PROTESTŲ DILEMA VIS DAR NEIŠSPRĘSTA

Kinijos premjeras Li Keqiangas pirmadienį Pekine susitiko su Honkongo vadove Carrie Lam. Pasak premjero, Azijos finansų centras vis dar neišsprendė jau pusmetį trunkančių protestų „dilemos“, kurie gerokai aptemdė ekonomines miesto perspektyvas, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Li Keqiangas su C. Lam susitiko per įprastą Honkongo vadovės vizitą Pekine, kur ji susitiks ir su Kinijos prezidentu Xi Jinpingas.

„Honkongas vis dar neišsprendė savo dilemos. SAR (specialiojo administracinio regiono, Honkongo) valdžia turi tęsti savo darbus, užbaigti smurtą, nutraukti chaosą ir atstatyti tvarką taip, kaip tai numato įstatymai“, – susitikime su C. Lam sakė Li Keqiangas.

Vietos žiniasklaidos pastaruoju metu pasirodo informacija, kad po C. Lam susitikimo su Xi Jinpingu Kinija gali imtis naujų veiksmų Honkongo krizei suvaldyti, įskaitant ir galimą Honkongo vyriausybės rokiruotę. Kinijos lyderis ir C. Lam jau buvo susitikę lapkritį, tuo metu Xi Jinpingas sakė „visapusiškai pasitikįs“ Honkongo vadove.

Sekmadienį grupelės kaukėtų jaunuolių Honkongo Mong Kok rajone blokavo kelius. Policija protestuotojus išvaikė ašarinėmis dujomis.

Jau pusmetį demonstracijas rengiantys Honkongo protestuotojai nerimauja, kad Pekinas vis tvirčiau suima pusiau autonominio miesto valdžią į savo rankas, taip pažeisdamas „vienos šalies, dviejų sistemų“ principą, kuris suteikia Honkongui daugiau laisvių nei žemyninėje Kinijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS