Kinijos prezidentas: virusas plinta vis sparčiau, padėtis šalyje – sunki | Diena.lt

KINIJOS PREZIDENTAS: VIRUSAS PLINTA VIS SPARČIAU, PADĖTIS ŠALYJE – SUNKI

  • 9

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) įspėjo, kad dėl „vis sparčiau plintančio“  viruso, palietusio jau beveik 1 300 gyventojų, padėtis šalyje yra „sunki“, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Susidūrus su sunkia padėtimi dėl spartėjančio naujojo koronaviruso plitimo, būtina sustiprinti centralizuotą ir vieningą partijos centrinio komiteto vadovavimą“, – pareiškė jis.

Oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“ prezidento komentarą paskelbė valdžiai imantis skubių priemonių suvaldyti vidurio Kinijos mieste Uhane kilusį virusą, kuris jau išplito mažiausiai 30 šalies regionų ir provincijų.

11 mln. gyventojų turinčiame Uhane nuo ketvirtadienio įvestas karantinas. Hubėjaus provincijos valdžia vėliau įvedė transporto draudimą mažiausiai 18 kitų miestų.

Nuo viruso mirusių žmonių padaugėjus mažiausiai iki 41, toli nuo epidemijos epicentro esantys regionai, tokie kaip Pekinas, taip pat pradėjo riboti žmonių srautus. 

Šeštadienį Kinijos sostinės valdžia pranešė, kad stabdomi autobusų maršrutai už miesto ribų, uždaromi turistiniai objektai ir atšaukiami didelio masto Naujųjų metų švenčių renginiai.

„Jei išlaikysime tvirtą pasitikėjimą, dirbsime kartu, vykdysime mokslinę prevenciją ir gydymą bei tikslią politiką, tikrai sugebėsime laimėti šį mūšį“, – per Politbiuro nuolatinio komiteto posėdį sakė Xi Jinpingas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

ALGIS

KINIJOJ LIGOS SUTRAMDYMU RŪPINASI K O M U N I S T Ų PARTIJA , PAS MUS JOS NĖRA IR ĮVAŽIUOTI GALI KAS NORI , KAD IR IŠ K I N I J O S .

...

Šis virusas buvo ruoštas Amerikai, bet - ach tie JAV šnipai... :/

B

Internetinė prekyba iš Kinijos užkrės visa pasauli
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS