Kinijos teigimu, karinis spaudimas Taivanui „tęsis“ toliau | Diena.lt

KINIJOS TEIGIMU, KARINIS SPAUDIMAS TAIVANUI „TĘSIS“ TOLIAU

Kinija trečiadienį pažadėjo, kad karinis spaudimas Taivanui bus daromas tol, kol savivaldos sąlygomis gyvuojanti sala tęs „nepriklausomybės“ provokacijas.

Praėjusią savaitę Kinija aplink Taivaną surengė dvi dienas trukusias karines pratybas, kurių metu koviniais šaudmenimis ginkluoti karo laivai ir lėktuvai treniravosi užimti ir izoliuoti šią salą.

Šios pratybos buvo surengtos po to, kai prieš tris dienas Taivane įvyko prezidento Lai Ching-te inauguracija, o Kinija jo inauguracinę kalbą pasmerkė kaip „nepriklausomybės išpažinimą“.

Pekinas demokratinę salą laiko savo teritorijos dalimi ir neatmeta galimybės jėga perimti jos valdymą.

Trečiadienį Pekino Taivano reikalų biuras (TRB) pranešė, kad po praėjusią savaitę įvykusių pratybų „Jungtinis kardas-2024A“, ateityje tokių karinių pratybų gali būti surengta ir daugiau.

Kuo didesnės provokacijos, tuo stipresnės bus ir atsakomosios priemonės.

„Kol tęsis „Taivano nepriklausomybes“ provokacijos, tęsis ir Liaudies išlaisvinimo armijos veiksmai, kuriais siekiama apginti tautos suverenumą ir teritorijos vientisumą“, – kalbėdama per spaudos konferenciją pasakė TRB atstovė Zhu Fenglian.

Zhu pavadino prezidento Lai retoriką „itin neatsakinga“, pridurdama, kad ji „neišvengiamai didina karo Taivano sąsiauryje riziką ir smarkiai kenkia mūsų tėvynainiams Taivane“.

„Mes šito netoleruosime, neatleisime ir neleisime, kad tai būtų daroma, todėl turime imtis atsakomųjų baudžiamųjų priemonių“, – sakė ji.

„Kuo didesnės provokacijos, tuo stipresnės bus ir atsakomosios priemonės.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kiek

Reiks tiek tęsis ir nereikia gąsdinti čiurkos jebanni nes greitai būsit į vietą pastatyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS