Kipras nuo kovo atvers oro susisiekimą su 56 valstybėmis | Diena.lt

KIPRAS NUO KOVO ATVERS ORO SUSISIEKIMĄ SU 56 VALSTYBĖMIS

Kipras nuo kovo atvers oro susisiekimą su 56 valstybėmis ir neįves atvykstantiesiems saviizoliavimosi reikalavimo, jei atvykus jų COVID-19 testo rezultatas bus neigiamas, skelbia leidinys „Cyprus Mail“, remdamasis Turizmo ministerija.

„Ministrų kabineto sprendimu nuo kovo 1 dienos svečiai iš 56 šalių galės lankytis Kipre be privalomo karantinavimosi su sąlyga, kad atvykus jų koronaviruso testas nebus teigiamas“, – teigiama ministerijos pranešime.

Kipras valstybes skirstys į tris grupes, atsižvelgiant į epidemiologinę padėtį jose. Raudonosios grupės šalių gyventojams atvykimui reikės PGR testo, o atvykus – dar vieno; oranžinės grupės – tik testo atvykus; žaliosios grupės – testų nereikės.

Anot ministerijos, 2021-aisiais Kipras sieks pritraukti kuo daugiau turistų ne tik į paplūdimius, bet ir į istorinius objektus, pasigrožėti gamtos išskirtinumu.

2020-aisiais Kipre lankėsi 631,6 tūkst. turistų – 84,1 proc. mažiau nei užpernai. Turizmo sektoriaus indėlis į salos bendrąjį vidaus produktą sunyko atitinkamai nuo įprastinių 15 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS