Klimato aktyvistai trumpam sustabdė Londono „Pride“ eiseną | Diena.lt

KLIMATO AKTYVISTAI TRUMPAM SUSTABDĖ LONDONO „PRIDE“ EISENĄ

  • 6

Kovos su klimato kaita aktyvistai, užblokavę „Coca-Cola“ sunkvežimį, trumpam sustabdė Londono „Pride“ eiseną, protestuodami prieš tai, kad renginio organizatoriai priėmė rėmėjų pinigus iš daug teršalų išmetančių korporacijų.

Septyni grupės „Just Stop Oil“ nariai buvo suimti už viešosios tvarkos pažeidimus, pranešė policija.

Ši demonstracija buvo naujausia iš daugelio grupės akcijų, kuriomis siekiama sustabdyti eismą arba sutrikdyti svarbius renginius, vykdant kampaniją, kuria tikimasi nutraukti naujus naftos ir dujų projektus. Savaitės pradžioje du protestuotojai buvo suimti, kai įžengė į „Ashes Test“ kriketo rungtynių aikštelę Londono „Lord's Cricket Ground“ aikštyne.

„Ši partnerystė gėdina LGBTQI bendruomenę tuo metu, kai didžioji kultūros pasaulio dalis atsisako ryšių su šiomis toksiškos pramonės įmonėmis, – sakė grupė. – Didelę taršą skleidžiančios pramonės įmonės ir jas finansuojantys bankai dabar „Pride“ eitynes laiko naudinga priemone savo reputacijai pagerinti, viena ranka mojuodami vaivorykštės spalvų vėliavėlėmis, o kita – spartindami socialinę griūtį.“

Protestas sustabdė dešimtis tūkstančių dalyvių sutraukusias eitynes. Tai buvo 51-osios eitynės, kurių šūkis buvo „Niekada neikite vieni“, skirtas transseksualiems ir nebinarinių tapatybių žmonėms palaikyti.

Willas De'Athe'is Morrisas (Vilas Deatis Morisas), organizacijos „Pride in London“, kuri organizuoja Jungtinės Karalystės sostinės „Pride“ renginius, atstovas spaudai, BBC sakė, kad nenorėjo, jog demonstracija atitrauktų dėmesį nuo parado idėjos.

„Eitynės – tai protestas ir šventė, – sakė W. De'Athe'is Morrisas. – Kiekvienas, kuris bando sutrikdyti protestą ir eiseną, iš tikrųjų nuvilia tuos žmones, kurie kartą per metus naudojasi šia erdve, kad susirinktų švęsti ir kovoti už savo teises.“

Grupės „Just Stop Oil“ demonstracija prasidėjo nuo to, kad žmogus atsigulė priešais „Coca-Cola“ sunkvežimį, o dalyviai šoko pagal „Icona Pop“ dainos „I Love It“ ritmą.

Kiti du protestuotojai, nešini aukso spalvos gesintuvais, pradėjo purkšti rožinius ir juodus dažus ant kelio ir raudono sunkvežimio šono. Tada jie su dar keturiais asmenimis atsisėdo priešais sunkvežimį ir skandavo „Tiesiog sustabdykite naftą!“.

Protestas truko kiek daugiau nei 15 minučių, kol policija išvaikė aktyvistus. Atnaujinus eiseną minia, išsirikiavusi prie kelio, džiūgavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

antraip sakant p.e.d.e.r.a.s.t.a.m.s kelia

uztvere narkomanai agrastai.....policajai atveze vazelYno ,sutepe skyles , konfliktas buvo likviduotas ..visi draugiskai uztrauke daina ,,ruryk ruryk tu maneeee, po nedelios as taveeeee,,,,ir mojuodami vaivorykstinem veliavelem , persdami per visas isdralintas skyles nusliukino gatvemis aikstyno link.

Lauris.R

Koke pride eisena ten p.y.d.e.r.u ir psihiniu iškrypeliu eisena juos reike uždaryti į psihiatrine ligonine gyditi visam laikui

greta raskevicius

o cia geras climate change pries lgbt.. :DDD lai tie puskvaisiai tarpusavyje susipjauna ir issipjauna - zemele apsivalys..:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS