Klimato kaita pasireiškia ne tik karščio rekordais: Viduržemio jūroje – Juodosios jūros gyventojai | Diena.lt

KLIMATO KAITA PASIREIŠKIA NE TIK KARŠČIO REKORDAIS: VIDURŽEMIO JŪROJE – JUODOSIOS JŪROS GYVENTOJAI

Klimato kaita pasireiškia ne tik karščio rekordais, bet ir neįprastais laukinių gyvūnų migracijos pakitimais. Taip Rumunijos pajūryje, Dunojaus deltoje, pastebėti dešimtys flamingų, nors jie yra Viduržemio, o ne Juodosios jūros gyventojai.

Rumunų biologai stebi gana gausią Šiaurės Afrikos flamingų grupę, kuri atskrido į vieną Dunojaus deltos protakų. Gerai, kad čia yra didelis gamtos rezervatas, kur rumunai saugo ir rūpinasi daugybe kitų vandens paukščių. 

„Mano kolegos juos matė maitinantis. Akivaizdu, kad ten jiems yra maisto“, – teigė rezervato direktorius Bogdanas Bulete.

„Lizdus suka toliau – šiaurinėje Krymo pusiasalio dalyje“, – sakė biologas Adrianas Bilba.

Iki šiol Juodosios jūros pakrantėse flamingai perėdavo labai retai, bet atrodo, kad dėl šiltėjančio klimato padėtis ėmė keistis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Pastaraisiais metais šį flamingų antplūdį į Dunojaus deltą tikriausiai sukėlė sausros, kurios išdžiovino jų įprastines perėjimo vietas ir privertė keltis toliau į šiaurę“, – aiškino paukščių fotografas Danielis Petrescu. 

Pernai nemaža flamingų grupė buvo pastebėta kitoje Dunojaus vietoje. Tada šie gražūs paukščiai vasarą praleido nuošaliose Dunojaus protakose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

Zurnaliuginiai pezalai, net ne rasinelis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS