Koronavirusas Farerų salose: Lietuvos laivas atgabeno penkis naujus atvejus | Diena.lt

KORONAVIRUSAS FARERŲ SALOSE: LIETUVOS LAIVAS ATGABENO PENKIS NAUJUS ATVEJUS

  • 1

Antradienį Farerų salose nustatyti šeši nauji koronaviruso atvejai. Penki nauji atvejai į salas atkeliavo krovininiu laivu „Cassiopea“, kuris priklauso Lietuvos laivininkystės kompanijai „Limarko“. Dar vienas atvejis taip pat susijęs su darbu šiame laive.

Kaip praneša portalas local.fo, tyrimai dėl koronaviruso buvo atlikti 23 šio laivo įgulos nariams, o šešių asmenų testo atsakymai buvo teigiami.

Laivas prisišvartavo Klaksviko uoste.

„Limarko“ grupės prezidentas Vytautas Lygnugaris portalui 15min teigė, kad penki iš užsikrėtusiųjų yra įgulos nariai, o vienas – jau Farerų salose laikinai samdytas žmogus. Keturi užsikrėtę įgulos nariai yra Lietuvos piliečiai, vienas – Rusijos.

Įtariama, kad virusą darbuotojai pasigavo nuo įgulos iš Rusijos treilerio „AK-0749 Karelia“, iš kurio buvo perkraunama žuvis. Pastarajame laive buvo nustatyti 23 koronaviruso atvejai, du žmonės paguldyti į ligoninę.

„Limarko“ grupės prezidento teigimu, užkratą turintys įgulos nariai jaučiasi gerai, kai kurie išvis simptomų nejaučia, tačiau jie bus palikti Farerų salose, pakeisti naujais darbuotojais.

Taip pat bus dezinfekuotos visos laivo patalpos, atliekami pakartotini testai visai įgulai.

„Cassiopea“ vis dar prisišvartavęs Farerų salų uoste. Anot V. Lygnugario, per kelias dienas „Limarko“ atskraidins naujus darbuotojus, tuomet laivas išvyks numatytu tikslu – Vakarų Afrikos link.

Farerų salose dabar yra 32 aktyvūs koronavirusinės infekcijos atvejai. Visi sergantieji – užsieniečiai. 29 iš jų yra jūreiviai, dar 3 – turistai.

Gyventojai raginami išsitirti nuo koronaviruso, net jeigu ir nejaučia simptomų.

Portalui kauno.diena.lt „Limarko“ grupės bendrovės „Limarko laivininkystės kompanija“ atstovė pažadėjo komentarą dėl šios situacijos pateikti vėliau.

GALERIJA

  • Farerų salos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

AK-0749

Aš ne treileris, aš trauleris.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS