Koronavirusas: į Vokietiją grįžta futbolas, Italija sieks prisivilioti turistus | Diena.lt

KORONAVIRUSAS: Į VOKIETIJĄ GRĮŽTA FUTBOLAS, ITALIJA SIEKS PRISIVILIOTI TURISTUS

  • 0

Savaitgalį Vokietijoje atnaujintos aukščiausios Bundeslygos rungtynės ir ši lyga tapo pirmąja didžiąja sporto lyga, atnaujinusia rungtynes, kurios buvo nutrauktos dėl koronaviruso pandemijos.

Visame pasaulyje nuo koronaviruso mirus 312 tūkst. žmonių, o pasaulinei ekonomikai išgyvenant daug žalos padariusio karantino pasekmes, žinia, jog nuo viruso labiausiai nukentėjusios šalys pamažu atsiveria, suteikia bent dalį taip reikalingo atokvėpio.

Prancūzai jau grįžta į paplūdimius, o Italija pranešė laukianti europiečių turistų. Tačiau augantis mirtingumas Jungtinėse Valstijose ir Brazilijoje vis dar neleidžia pamiršti šios krizės masto: visame pasaulyje koronavirusu užsikrėtė jau daugiau nei 4,6 mln. žmonių.

Vyriausybėms siekiant atverti savo ekonomiką ir kartu išengti antrosios infekcijos bangos, Vokietijos Bunderslyga šeštadienį atnaujino savo sezoną, tačiau rungtynės vyko tuštutėliuose stadionuose: plojo ir žaidėjus palaikė tik jų komandų nariai ir treneriai.

Savo ruožtu Italijos ministras pirmininkas Giuseppe Conte (Džiuzepė Kontė) šeštadienį pareiškė, jog vyriausybei reikia daugiau garantijų, kad ji leistų atnaujinti savo šalies aukščiausios futbolo lygos rungtynes.

„Paskaičiuota rizika“

Į šiaurės pusrutulį atkeliaujant vasarai, valdžios institucijos siekia padėti savo šalių turizmo sektoriams išgelbėti bent dalį to, kas liko prasiautus virusui. Ilgą laiką labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusia šalimi buvusi Italija pranešė, jog nuo birželio 3 dienos lauks turistų iš kitų Europos Sąjungos šalių, kuriems nebus privalomas reikalavimas 14 dienų izoliuotis.

„Susiduriame su paskaičiuota rizika žinodami, kad infekcijos kreivė gali vėl pakilti, – per televiziją sakė G. Conte. – Turime tai priimti. Priešingu atveju niekuomet negalėsime vėl atsiverti.“

Prancūzijoje šis savaitgalis yra pirmasis po to, kai buvo panaikintos griežtos priemonės, ir daug žmonių išėjo pasimėgauti pavasarine saule, o nemažai žmonių atėjo į paplūdimius.

Vis neslūgstant nerimui dėl galimos antrosios infekcijos bangos, valdžia žmonių prašo masiškai neplūsti į viešas erdves, tokias kaip paplūdimiai.

Šeštadienį pareigūnai dalyje Anglijos perspėjo žmones laikytis per atstumą vienas nuo kito neseniai vėl atidarytuose populiariuose gamtos kampeliuose ir vengti susibūrimų.

Verta paminėti, jog Vokietija tapo naujausia pasaulio šalimi, kur fiksuojama kylanti prieš karantiną nukreiptų protestų banga. Didžiuosiuose šalies miestuose jau surengta mitingų, kuriuose dalyvavo ir sąmokslo teorijų šalininkų, ir prieš skiepus nusiteikusių aktyvistų bei kitų ekstremistų.

Panašių protestų būta ir Prancūzijoje, Šveicarijoje bei Lenkijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS