Koronaviruso padariniai: praėjusią savaitę darbo neteko 6,6 mln. amerikiečių | Diena.lt

KORONAVIRUSO PADARINIAI: PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ DARBO NETEKO 6,6 MLN. AMERIKIEČIŲ

Dėl koronaviruso pandemijos praėjusią savaitę 6,6 mln. JAV gyventojų neteko darbo ir kreipėsi dėl bedarbių išmokos, praneša JAV Darbo departamentas.

Balandžio 4 d. pasibaigusią savaitę darbo netekusių žmonių buvo daugiau nei ankstesnę savaitę, kai nedarbo išmokos paprašė 6,9 mln. amerikiečių.

Per tris savaites nuo kovo vidurio JAV darbo neteko jau beveik 17 mln. gyventojų. Tai rodo didžiulį koronaviruso pandemijos smūgį JAV ekonomikai, kur anksčiau buvo fiksuojamas itin žemas nedarbo lygis. Ekonomistai perspėja, kad balandį Jungtinėse Valstijose nedarbo lygis perkops 10 proc. ribą.

Nepaisant JAV vyriausybės bandymų paremti įmones, kad šios nepradėtų masiškai atleidinėti darbuotojų, ekonomistai teigia, kad dabartinių priemonių neužteks.

„Kadangi didelė dalis ekonomikos neveikia, nedarbo lygis išliks aukštas, įmonėms ir toliau atleidžiant darbuotojus ar skelbiant prastovas“, – tvirtino „High Frequency Economics“ analitikė Rubeela Farooqi.

Tuo tarpu ketvirtadienį JAV Federalinė rezervų sistema (FRS) pradėjo 2,3 trln. dolerių ekonomikos gelbėjimo programą. Lėšos bus skiriamos verslui, namų ūkiams ir valstijų bei vietos valdžios valdžios institucijoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS