Košmaras Rusijai ir nauja era pasauliui: B. Johnsonas gali tapti NATO generaliniu sekretoriumi? | Diena.lt

KOŠMARAS RUSIJAI IR NAUJA ERA PASAULIUI: B. JOHNSONAS GALI TAPTI NATO GENERALINIU SEKRETORIUMI?

  • 0

Politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis, duodamas interviu „Apostrophe“, pabrėžė, kad Borisas Johnsonas yra išskirtinis žmogus, o Jungtinė Karalystė išgyvena istorinį pakilimą, todėl jos santykis su Ukraina yra labai ypatingas. Šiai šaliai Ukraina, akis į akį besikaunanti su V. Putinu, yra labai panaši į 1940-ųjų Didžiąją Britaniją, kovojančią vienas prieš vieną su Hitleriu.

„Tai vienintelė Vakarų šalis, kur nėra nė kruopelės simpatijos V. Putinui, ne taip, kaip kai kuriose Vakarų Europos šalyse ir Amerikoje. Vis dėlto liūdina, kad prarasime tokį charizmatišką veikėją. Tačiau nuolat sklando gandai, kad spalio mėnesį jam bus pasiūlytas NATO generalinio sekretoriaus postas, ir šioje pozicijoje jis gali dar labiau padėti Ukrainai“, – sakė A. Piontkovskis.

„B. Johnsonas labai nusipelnė Ukrainai – jis inicijavo per mėnesį apmokyti 10 tūkst. Ukrainos karių naudotis šiuolaikine technika, jam kilo idėja sudaryti Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Baltijos šalių karinį aljansą. Johnsonas buvo labai nepatenkintas NATO dvejonėmis, Jenso Stoltenbergo pozicija neeskaluoti situacijos. Galbūt tapęs NATO generaliniu sekretoriumi, B. Johnsonas įgyvendins savo idėją ir pavers visą NATO būtent tokiu nauju kariniu aljansu“, – išreiškė nuomonę politologas.

Gairės: Borisas Johnsonas, JK, NATO, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS