Kova su nepadoriu elgesiu: Venecija baus gatvės prostitutes | Diena.lt

KOVA SU NEPADORIU ELGESIU: VENECIJA BAUS GATVĖS PROSTITUTES

Venecija baus prostitutes, gatvėje laukiančias klientų. Joms ateityje grės 500 eurų piniginė bauda ir įskundimas dėl „nelegalaus valstybinės žemės užėmimo“, sakoma miesto tarybos sprendime. Apie tai penktadienį skelbia italų žiniasklaida.

Šis sprendimas yra beprecedentis. Italijoje prostitucija nėra nusikaltimas. Kovodamos su gatvės prostitutėmis, Italijos žinybos baudžia automobilių vairuotojus, kurie sustoja gatvėje su jomis derėtis. Sekso darbininkės gali būti baudžiamos tik dėl nepadoraus elgesio viešoje vietoje.

Venecijos miesto taryboje opozicijoje esantys socialdemokratai sukritikavo tokį centro dešinės koalicijos sprendimą. Kampanija prieš prostitutes esą baudžia moteris, kurios jau yra smurto iš išnaudojimo aukos.

Galimas prostitucijos legalizavimas Italijoje jau daug metų vertinamas prieštaringai. Nuo 1958-ųjų šalyje uždrausti viešnamiai. Vis dėlto spėjama, kad Italijoje yra iki 100 000 prostitučių, trečdalis jų – atvykusios iš užsienio. Daugiau kaip pusė savo kūną pardavinėjančių moterų dirba gatvėje, penktadalis yra nepilnametės. Dešinioji populistinė „Lega“ partija šiuo metu renka parašus referendumui dėl viešnamių draudimo atšaukimo.

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis neseniai dar kartą pasisakė už viešnamių draudimo panaikinimą. Kad būtų įveikta gatvės prostitucija, turi būti vėl leidžiami viešnamiai, sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kai yra pasiūla - negi tinka prašančiai moteriai atsakyt?

O tai

kodėl baus prostitutes, kodėl ne klientus? Jei nebūtų paklausos, nebūtų ir pasiūlos! Ir kodėl tik gatvines? Ir kodėl prostitutes, o ne gatvių šiukšlintojus? Kodėl, kodėl, kodėl...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS