Kreditoriai nustatė Graikijai terminus reformų detalėms pateikti | Diena.lt

KREDITORIAI NUSTATĖ GRAIKIJAI TERMINUS REFORMŲ DETALĖMS PATEIKTI

  • 1

Tarptautiniai kreditoriai davė Graikijai laiko iki baigiantis pirmadieniui pateikti planuojamų reformos priemonių sąrašą ir nustatė balandžio pabaigos terminą kreditoriams susitarti dėl galutinio sąrašo, sakoma penktadienį paskelbtame bendrame Eurogrupės pareiškime.

„Graikų valdžia iki baigiantis pirmadieniui, vasario 23 dienai, pateiks pirmą reformos priemonių sąrašą, pagrįstą dabartiniu susitarimu“, – sakoma pareiškime, kuriuo patvirtintas susitarimas keturiais mėnesiais pratęsti finansinės pagalbos Graikijai programą.

„Institucijos pateiks pirmąją nuomonę, ar tai pakankamai visapusiška, kad būtų veiksmingas starto taškas sėkmingai užbaigti šią apžvalgą. Šis sąrašas bus tiksliau apibrėžtas, o tada, iki balandžio pabaigos, sutartas su institucijomis“, – nurodoma pareiškime.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas Br.

Kodėl Europos Sąjunga veržia diržus tik pensininkams ir žmonėms su vidutinėmis pajamomis Graikijoje? Kodėl stambūs kyšininkai, išvagiantys milijardus eurų, lieka neliečiami? (Žiūrėkite čia [1].) Tie teismo procesai, kurie jau įvyko, rodo, kad stambūs kyšininkai gauna kyšius iš stambių europietiškų kompanijų, kaip Siemens, Daimler ir Deutsche Bahn. Priedo, centriniai bankai pridengia korumpuotų paskolų davimą saviems. Aišku, kad Vokietijos ir Prancūzijos politikos varnai nekerta akies Vokietijos ir Prancūzijos verslo ir bankų varnams bei bijo sukompromituoti Europos centrinius bankus. Nauja valdžia Graikijoje ruošiasi baigti tokių vagysčių istorijas. Mūsų, Lietuvos, vyriausybė ginče su nauja valdžia Graikijoje remia vokiečius. Juk mūsų, Lietuvos, vyriausybė patys ima ir svajoja dar ateityje patys imti milžiniškus kyšius iš tokių, kaip Hitachi ir Chevron. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS