Kremlius: JAV atsakymas į Rusijos saugumo reikalavimus perduotas V. Putinui | Diena.lt

KREMLIUS: JAV ATSAKYMAS Į RUSIJOS SAUGUMO REIKALAVIMUS PERDUOTAS V. PUTINUI

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gavo JAV ir NATO atsakymą į anksčiau Maskvos pateiktus reikalavimus suteikti saugumo garantijų, bet šiam dokumentui išnagrinėti reikės laiko, ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Visi šie popieriai – [jau] pas prezidentą. Aišku, reikės kažkiek laiko jiems išanalizuoti. Neskubėsime skelbti kokių nors išvadų“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

„Kaip žinote, mūsų kolegos Vašingtone ir Briuselyje buvo išsakę nuomonę, kad šių atsakomųjų dokumentų neverta viešinti. Kita vertus, mūsų kolegos taip nuodugniai išdėstė šių popierių turinį, kad dabar iš principo, turbūt tikrai neverta. Viskas ir taip visiems žinoma“, – kalbėjo Kremliaus atstovas.

D. Peskovas pridūrė, kad iš ankstesnę dieną paskelbtų pareiškimų šia tema galima daryti išvadą, jog į Rusijos susirūpinimą nebuvo atsižvelgta.

„Iš to, ko vakar priskelbė mūsų kolegos, tampa visiškai aišku, kad kalbant apie pagrindines kategorijas, išdėstytas dokumentų projektuose, kuriuos mes perdavėme kitai pusei, negalima sakyti, kad į mūsų argumentus buvo atsižvelgta arba pademonstruotas koks nors pasiruošimas atsižvelgti į mūsų susirūpinimą“, – sakė jis.

„Tačiau dar kartą pakartosiu – su išvadomis neskubėsime. Reikia laiko išanalizuoti, ir, galų gale, kad mūsų prezidentas suformuluotų atitinkamą poziciją. Pažiūrėsim, kaip viskas eisis“, – sakė D. Peskovas.

Rusija prie Ukrainos sienos yra sutelkusi dešimtis tūkstančių karių, bet neigia, kad planuoja įsiveržti į kaimyninę šalį, ir reikalauja saugumo garantijų. Be Kita ko, Maskva nori, kad NATO niekada neleistų prisijungti Ukrainai ir kitaip neplėstų savo veiklos ankstesnėje Maskvos įtakos sferoje.

Jungtinės Valstijos pareiškė, kad ši idėja „pasmerkta žlugti“, taip pat apkaltino Rusiją, kad ji, baugindama ir versdama paklusti kitą šalį, pakerta po Šaltojo karo Europoje įsigalėjusią tvarką.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O ko tu atėjai į Lietuvą,

Rusijos gerbėjau?

tai dar kartą parodo , kokie JANKIAI

nesąžiningi-- jie atėjo prie RUSIJOS slenksčio lyg vagys- pasiimti tai ,kas jiems n e p r i k l a u s o .---Visada g o b š u s -- i š n y k s t a pirmas ir tai pasitvirtins ir šį kartą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS