Kremlius: JAV ir Rusijos santykiai yra aklavietėje | Diena.lt

KREMLIUS: JAV IR RUSIJOS SANTYKIAI YRA AKLAVIETĖJE

Rusijos prezidento  aukščiausio rango patarėjas sakė, kad Maskvos ir Vašingtono santykiai yra „aklavietėje“, tačiau trečiadienį Šveicarijoje įvyksiantis Vladimiro Putino ir JAV vadovo Joe Bideno (Džo Baideno) susitikimas gali padėti sumažinti įtampą.

Prezidentai susitiks Ženevos viloje „La Grange“, tarp šalių tvyrant įtampai dėl daugybės nesutarimų, pradedant kibernetinėmis atakomis bei kišimusi į rinkimus ir baigiant žmogaus teisių pažeidimais.

„Rusijos ir JAV santykiai šiuo metu yra aklavietėje, padėtis beveik kritinė. Reikia kažką daryti“, – sakė V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas žurnalistams prieš viršūnių susitikimą.

„Žiūriu į šį susitikimą su praktiniu optimizmu, tačiau nedideliu. Tai pirmasis susitikimas sudėtingomis sąlygomis“, – kalbėjo jis.

Anot J. Ušakovo, Rusijos ir JAV ambasadoriai, anksčiau šiais metais išvykę namo, tarp šalių paaštrėjus įtampai dėl sankcijų, galėtų nedelsiant sugrįžti, jei susitikimas praeis gerai.  

„Būtų didžiulis pasiekimas, jei ambasadoriai sugrįžtų prie savo darbo“, – sakė prezidento patarėjas.

Jis nurodė, kad prezidentai, be kitų temų, aptars kibernetinio saugumo, klimato kaitos, Arkties ir regioninių konfliktų klausimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kai nenori matyti

Kremlius visada aklas.

o

kur zydai? ju negalima pamirst juk tai jie ir iliuminatai sionis tai bei ma sona itai koks dar ?...

o

kas ta /aklavie te/ kuria jei ne pat ys pasaulio oligar hiniai nieksai tiek jav sulitais tiek azijos kaip turku kinuir kt?;;;...;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS