Kremlius: JAV ir Rusijos vadovų susitikimo neįmanoma surengti artimiausiomis savaitėmis | Diena.lt

KREMLIUS: JAV IR RUSIJOS VADOVŲ SUSITIKIMO NEĮMANOMA SURENGTI ARTIMIAUSIOMIS SAVAITĖMIS

Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV vadovo Joe Bideno (Džo Baideno) susitikimo neįmanoma surengti artimiausiomis savaitėmis, bet šis klausimas svarstomas, ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Pokalbio su žurnalistais metu D. Peskovo buvo paklausta apie JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškimą, kad J. Bidenas, anksčiau šią savaitę kalbėjęsis telefonu su V. Putinu, pasiūlė jam susitikti „artimiausiomis savaitėmis“.

Atsakydamas į klausimą, ar kalbėta apie dvišalį susitikimą, ar apie aukščiausiojo lygio susitikimą klimato klausimais, kuris rengiamas JAV iniciatyva, D. Peskovas sakė: „Ne, dvišalio susitikimo, žinoma, negalima organizuoti taip greitai, klausimas yra vis dar analizuojamas (...) Ir, žinoma, mes, tikriausiai, kalbame apie kitą savaitę planuojamą viršūnių susitikimą klimato klausimais.“

Tarp buvusių Šaltojo karo priešininkių tvyrant padidėjusiai įtampai, J. Bidenas antradienį per pokalbį telefonu pasiūlė V. Putinui „netolimoje ateityje“ surengti susitikimą trečiojoje šalyje.

V. Putino spaudos sekretorius taip pat pažymėjo, kad sprendimas dėl Rusijos dalyvavimo klimato aukščiausiojo lygio susitikime dar nepriimtas.

Paklaustas, ar sprendimas priklausys nuo to, ar JAV ketvirtadienį priims naujas sankcijas Rusijos atžvilgiu, D. Peskovas sakė: „Viskas priklausys nuo valstybės vadovo sprendimo.“

Rengdamos sankcijas Rusijai, Jungtinės Valstijos planuoja išsiųsti grupę Vašingtone ir Niujorke dirbančių rusų diplomatų, remdamasi šaltiniais ketvirtadienį pranešė televizija CNN.

Kiek anksčiau naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad J. Bideno administracija yra pasirengusi įvesti naujas sankcijas Rusijos fiziniams ir juridiniams asmenims dėl „numanomų neteisėtų veiksmų“, įskaitant plataus masto kibernetinę ataką naudojantis bendrovės „SolarWinds“ programinės įrangos spragomis ir bandymus pakenkti JAV rinkimams.

Įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono pastarosiomis savaitėmis išaugo, Rusijai telkiant savo pajėgas prie sienos su Ukraina.

JAV teigimu, karių skaičius ten yra didžiausias nuo 2014 metų, kai po Krymo pusiasalio aneksijos Rytų Ukrainoje įsiplieskė karas su Maskvos remiamais separatistais.

Jungtinės Valstijos ir jų sąjungininkės ragino Maskvą atitraukti savo pajėgas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nenori putinas susitikt nes zino

Kad apetitas kitas salis mindyti sumazes ir net gali labai suabejoti savo hitleriska filosofija

Žilvinas Ručys

kitaip pasakyčiau ruskiui put in ass . Su žudikais nebendrauju .

"piliečiui"...

Tai nauja Amerikos teroristų "diplomatija"? Vieną dieną Baidenas pavadina Putiną žudikų, o kitą dieną kviečia pokalbiui?!..Įdomiausiai tai, kad teroristinė Amerika vien numestomis dviem atominėmis bombomis nužudė 140000 civilių Japonijos piliečių. O kiek dar pražudė Irake, Afganistane, Vietname, Jugoslavijoje, Čilėje Sirijoje, Libijoje, Ukrainoje. Atsipeikėk, pilieti. su Baidenu gali kalbėtis tik jo šliūžai Zelenskis, Nausėda, Gabriukas...tie, kurie tik galvomis moka linkčioti į taktą...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS