Kremlius: iš Kalnų Karabacho pradėjo trauktis Rusijos taikdariai | Diena.lt

KREMLIUS: IŠ KALNŲ KARABACHO PRADĖJO TRAUKTIS RUSIJOS TAIKDARIAI

Kremlius trečiadienį pranešė, kad Rusijos taikdariai pradėjo trauktis iš Kalnų Karabacho, kurį Azerbaidžanas pernai atkovojo iš armėnų separatistų.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, paklaustas apie Azerbaidžano žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Rusijos taikdariai pradėjo palikti savo pozicijas, pareiškė, kad tai tiesa.

Azerbaidžano ir Armėnijos karas dėl Kalnų Karabacho 2020 metais baigėsi Maskvai tarpininkaujant sudarytomis paliaubomis, pagal kurias regione buvo dislokuotos Rusijos taikos palaikymo pajėgos.

Tačiau Armėnija ėmė reikšti nepasitenkinimą, kad taikdariai nenutraukė Azerbaidžano vėliau surengtos kelio į Kalnų Karabachą blokados, nors tai buvo vienas iš jų įgaliojimų.

Be to, nuo rugsėjo, kai Rusijos taikdariai neįsikišo Azerbaidžanui surengus staigų karinį puolimą prieš etninius armėnus Kalnų Karabache ir galiausiai perėmus separatistinio regiono kontrolę, tarp Maskvos ir Jerevano tvyro įtampa.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vanga

Artėja kremliaus kvailelių krachas, artėja... :D

Anonimas

Labai gerai. Seniai reikejo atiduoti kumpanosius turkams išpjauti. Kam rusams juos ginti ? Laikas azerams atsiimti visą Vakarų Azerbaidžaną su sostine Erivane.

Raketa, Tu Debilas

`
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS