Kremlius piktinasi Vašingtono sprendimu neišduoti vizų JT delegatams iš Rusijos | Diena.lt

KREMLIUS PIKTINASI VAŠINGTONO SPRENDIMU NEIŠDUOTI VIZŲ JT DELEGATAMS IŠ RUSIJOS

Kremlius antradienį apkaltino Vašingtoną, kad jis pažeidžia savo tarptautinius įsipareigojimus, neišduodamas vizų Rusijos delegacijai, turinčiai dalyvauti Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje, ir pagrasino griežtomis atsakomosiomis priemonėmis.

„Padėtis neraminanti ir, žinoma, nepriimtina. Vašingtonas pažeidžia savo tarptautinius įsipareigojimus – tai tiesioginis Vašingtono tarptautinių įsipareigojimų pažeidimas, nes kalbama ne apie dvišalį vizitą, kalbama apie Rusijos delegacijos vizitą į JT Generalinę Asamblėją“, – sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.   

Anot jo, šie Vašingtono veiksmai reikalauja pakankamai griežtos Maskvos reakcijos. 

D. Peskovas paragino reaguoti ir Jungtines Tautas, kurių būstinėje Niujorke šiuo metu vyksta Generalinės Asamblėjos sesija.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova kiek anksčiau antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad kažkiek Rusijos oficialios delegacijos narių negavo JAV vizų. 

Į Rusijos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas JAV diplomatinės atstovybės Maskvoje vadovo pavaduotojas, kuriam įteikta protesto nota, pranešė šalies žiniasklaida. 

JAV ambasada Maskvoje kol kas jokių komentarų nepateikė.

M. Zacharova sakė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas iškels šį klausimą per penktadienį Niujorke numatytą susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėju). Susitikimas rengiamas JT Generalinės Asamblėjos sesijos kuluaruose.   

Šiuo metu JAV ir Rusijos santykiai yra labiausiai įtempti nuo Šaltojo karo pabaigos. Juos smarkiai pablogino kaltinimai Rusijai bandžius paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus. 

Nors V. Putinas ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) rodė iniciatyvą pagerinti dvišalius santykius, jie tebėra įtempti.

D. Trumpo administracijos pareigūnai dažnai kritikuoja Maskvą už žmogaus teisių pažeidimus ir politiką, ypač dėl Ukrainos bei Sirijos. 

Anksčiau šiais metais Rusija neišdavė vizų anglų ir amerikiečių mokyklos Maskvoje pedagogams.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Skaitytojas

Teisingai darp trampas kad neisileidzia ,tegul sedi savo siknoje rusyne,ir pagalvoja ka pridirbo su ukraina,padidinti sankcijas jiems ir daugiau nieko.....

o

ko ten vaziuoti i ta su dykumojepuvusi kapitalizma kaip triubinot mums tai nera ko vaziuoti ir jums nes komunizmo dykumoje nesukursi o kapitalizmas pats subires taip kad sodinkit bulves ir varykit samagona ir gyvenkit laimingai kaip iki siol o 'pasauli gali valdyti tie kurie pas kaimyna nejesko trupiniu o kuria pats be importynio popieriaus kurio ir patys galite prisispausdinti juk taiga didele?.......

Hana

Tada visus ambasadorius amerikos išvyti lauk iš Rusijos ir kokios JT gali būti kai Ameriką vienašališkai kviečia tuos kas jiems siknaskyle laižo,o dar šaukia ,kad demokratiją -dermokratija tai taip

SUSIJUSIOS NAUJIENOS