Kremlius planuoja paversti Azovo jūrą vidine Rusijos jūra | Diena.lt

KREMLIUS PLANUOJA PAVERSTI AZOVO JŪRĄ VIDINE RUSIJOS JŪRA

Rusai nori „paversti“ Azovo jūra vidine Rusijos jūra, kalbėdamas per spaudos konferenciją pasakė Zaporižės regiono karinės administracijos vadovas Jurijus Malaško.

„Rusai rengia įstatymo projektą, pagal kurį būtų pakeistas Azovo jūros statusas. Okupantai planuoja Azovo jūrą pagal įstatymus apibrėžti kaip vidinę Rusijos jūrą. Okupantai tikisi, kad, pakeitus vandens telkinio statusą, jo teritorijoje nebegalios tarptautinės teisės normos“, – sakė J. Malaško.

Be to, jo žodžiais tariant, laikinai okupuotoje Zaporižės regiono teritorijoje okupantai toliau savavališkai konfiskuoja išvykusių asmenų namus ir turtą.

Regiono karinės administracijos vadovas taip pat pridūrė, kad rusų nelaisvėje šiuo metu yra daugiau nei 600 regiono gyventojų, įskaitant vaikus.

„Egzistuoja tendencija, kad mūsų kariai nuteisiami ir net išsiunčiami į Sibirą. Tai yra visų tarptautinių konvencijų pažeidimas“, – pabrėžė J. Malaško.

Pirmiau buvo pranešta, kad okupantai planuoja okupuotose teritorijose iki 2024 m. sausio 1 užbaigti priverstinio pasų išdavimo procesą.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mano manymu

Labai teisingai planuoja

Kad tik

neisdziutu jinai! O visa kita - susitvarkys.

Apgailėtinas vaizdelis

Gera žinia Kijevo fašistms nieko nereikia tik JAV pašalpų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS