Kremlius: Rusija galėtų tarpininkauti sprendžiant ES ir Baltarusijos migracijos krizę | Diena.lt

KREMLIUS: RUSIJA GALĖTŲ TARPININKAUTI SPRENDŽIANT ES IR BALTARUSIJOS MIGRACIJOS KRIZĘ

Rusija galėtų tarpininkauti ir jau deda pastangų tarpininkauti sprendžiant Europos Sąjungos ir Baltarusijos migracijos krizę, pirmadienį žurnalistams pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Į klausimą, ar Maskva galėtų padėti spręsti migracijos krizę, D. Peskovas atsakė: „Šiuo atveju tik tarpininkaujant deryboms, kas iš dalies jau vyksta“.

D. Peskovas taip pat priminė prezidento Vladimiro Putino pokalbį su darbą baigiančia Vokietijos kanclere Angela Merkel ir nuolat palaikomus ryšius su Baltarusijos autoritariniu lyderiu Aliaksandru Lukašenka.

„Po šių derybų V. Putinas išreiškė viltį, kad bus tiesioginių kontaktų“ tarp Minsko ir Briuselio, nurodė D. Peskovas.

Pasak Kremliaus atstovo, „neteisinga“ dėl migracijos krizės prie ES narės Lenkijos ir Baltarusijos sienos kaltinti tik Baltarusijos lyderį A. Lukašenką.

„Lukašenka nekuria situacijos, kuri vyksta pasienyje, – žurnalistams sakė D. Peskovas. – Visiškai neteisinga visą kaltę suversti Lukašenkai“.

Rusijos ir Baltarusijos prezidentai ir nuolat palaiko ryšį dėl migrantų krizės lenkų ir baltarusių pasienyje, patikino Rusijos prezidento atstovas.

„Abu prezidentai nuolat palaiko kontaktus. Šiuo klausimu keičiamasi visa reikalinga informacija“, – atsakė jis į žurnalistų klausimą, ar V. Putinas ir A. Lukašenka palaiko ryšius dėl padėties su migrantais.

D. Peskovas taip pat priminė prezidento poziciją dėl A. Lukašenkos grasinimų nutraukti dujų tiekimą, jei Baltarusijai bus taikomos sankcijos.

„Pirmiausia, Baltarusija – tai suvereni valstybė, ir prezidentas (V. Putinas) tikrai neatmeta Baltarusijos prezidento emocingo sprendimo galimybės. Antra, prezidentas vis dėlto išreiškė viltį ir net įsitikinimą, kad tai niekaip nepaveiks dujų tranzito ir Rusijos įsipareigojimų dujų gavėjams Europoje vykdymo“, – patikino D. Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kaunas

Tie du teroristai liufaedai,mus visus laiko kvailiais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS