Kremlius: Rusija Jungtinei Karalystei skelbs atsakomąsias sankcijas | Diena.lt

KREMLIUS: RUSIJA JUNGTINEI KARALYSTEI SKELBS ATSAKOMĄSIAS SANKCIJAS

Maskva ketina skelbti Jungtinei Karalystei atsakomąsias sankcijas, antradienį paskelbė Kremlius, Londonui paviešinus subjektų, kuriems bus taikomos sankcijos už žmogaus teisių pažeidimus, sąrašą, kuriame yra ir rusų pareigūnų.

„Galime tik apgailestauti dėl tokių nedraugiškų priemonių“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pridūręs, jog, „aišku, bus taikomas abipusiškumo principas“.

JK paskelbė savo pirmąjį po „Brexito“ asmenų ir organizacijų, kuriems bus taikomos sankcijos už žmogaus teisių pažeidimus, sąrašą, į kurį įtraukti 49 subjektai, įskaitant 25 Rusijos ir 20 – Saudo Arabijos.

Rusijos subjektai įtraukti dėl jų numanomo ryšio su teisininko Sergejaus Magnitskio mirtimi, o Saudo Arabijos subjektai – dėl įtariamo vaidmens nužudant žurnalistą Jamalą Khashoggi (Džamalą Chašogdžį), nurodė JK užsienio reikalų ministerija.

Visų šių subjektų bet koks turtas Jungtinėje Karalystėje bus įšaldytas, jiems taip pat bus uždrausta atvykti į šalį.

Britanija pirmąkart savarankiškai paskelbė sankcijas asmenims ir organizacijoms, kaltinamiems žmogaus teisių pažeidimais. Anksčiau Londonas laikydavosi Europos Sąjungos arba Jungtinių Tautų įvesto sankcijų režimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Zose

Įžvalga tokia, kad JK tapo nepriklausoma nuo ES politikos, kuri dažnai laižo Rusijai kai kurią vietą.

Slabodke

Pisiukas nori britus pagazdint,klounas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS