Kremlius: Rusijos ir Ukrainos derybos tęsiasi | Diena.lt

KREMLIUS: RUSIJOS IR UKRAINOS DERYBOS TĘSIASI

Praėjus trims savaitėms po Rusijos invazijos į Ukrainą, derybos tarp Kyjivo ir Maskvos, Kremliaus duomenimis, tęsiasi virtualiu formatu. „Darbas tęsiamas, – ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. – Mūsų delegacija deda dideles pastangas ir demonstruoja daug didesnį pasirengimą nei Ukrainos delegacija“. Rusijos sąlygos esą „labai aiškios, suformuluotos ir išsamiai pateiktos Ukrainos derybininkams“.

D. Peskovas pakomentavo ir trečiadienio žiniasklaidos pranešimą apie tariamą dokumentų rengimą galimam tiesioginiam pokalbiui tarp Ukrainos ir Rusijos prezidentų Volodymyro Zelenskio ir Vladimiro Putino. Pranešime pateikti iš dalies jau žinomi teiginiai, sakė Kremliaus atstovas. Tačiau informacija esą neteisingai sudėliota ir yra „nekorektiška“.

„The Financial Time“ trečiadienį rašė apie rengiamą 15 punktų planą. Pirmojoje vietoje esą yra Rusijos reikalaujamas Ukrainos neutralumas ir demilitarizacija bei Kyjivo reikalavimas išvesti rusų dalinius. Teritoriniai ginčai esą turėtų būti sprendžiami vėliau.

Gairės: karas Ukrainoje, derybos, virtualios derybos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS