Kremlius: skrydžiai į Gruziją bus atnaujinti „tinkamu laiku“ | Diena.lt

KREMLIUS: SKRYDŽIAI Į GRUZIJĄ BUS ATNAUJINTI „TINKAMU LAIKU“

  • 1

Tiesioginiai skrydžiai tarp Rusijos ir Gruzijos bus atnaujinti „tinkamu laiku“, susidarius tam būtinoms sąlygoms, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

„Tikimės, kad šiems skrydžiams būtinos ir atitinkamos sąlygos susiformuos tinkamu laiku“, – pareiškė Dmitrijus Peskovas, atsakydamas į agentūros „Interfax“ klausimą, ką Kremlius mano apie tiesioginio oro susisiekimo tarp Rusijos ir Gruzijos atnaujinimą.

D. Peskovas pabrėžė, kad skrydžiai į Gruziją buvo sustabdyti, o ne uždrausti visam laikui.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šią savaitę pareiškė manantis, jog vertėtų atnaujinti tiesioginį oro susisiekimą su Gruzija.

„Aš šiuos skrydžius tikriausiai grąžinčiau. Ir man atrodo, kad tai būtų teisinga, nes dauguma Gruzijos gyventojų suprato, jog jų parlamente įvykęs išpuolis, posėdžiavus tarpparlamentinei stačiatikių asamblėjai, buvo neproduktyvaus provokacinio pobūdžio“, – sakė S. Lavrovas.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Gruzijos liepos pradžioje uždraudė Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje birželio pabaigoje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Gruzijos parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviem Gruzijos separatistiniams regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Anksčiau tiesioginis oro susisiekimas tarp Rusijos ir Gruzijos buvo ilgam nutrauktas po trumpo karo tarp šalių 2008-ųjų rugpjūtį – dvejus metus nebuvo jokių tiesioginių skrydžių, 2010-ųjų rugpjūtį pradėti tik užsakomieji reisai, o reguliarūs skrydžiai atnaujinti 2014 metų rugsėjį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

hara

Cia kam nors idomu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS