Kremlius tikisi, kad rinkimų Ukrainoje nelaimės „karo partija“ | Diena.lt

KREMLIUS TIKISI, KAD RINKIMŲ UKRAINOJE NELAIMĖS „KARO PARTIJA“

  • 1

Kremlius pirmadienį pareiškė besitikintis, kad per Ukrainos prezidento rinkimus į valdžią neateis „karo partija“, bet atsisakė komentuoti faktą, kad skaičiuojant pirmojo turo balsus pirmauja politinės patirties neturintis komikas Volodymyras Zelenskis.

V. Zelenskis pareiškė, kad jeigu bus išrinktas, reikalaus iš Rusijos užbaigti Rytų Ukrainos teritorijų okupaciją ir sumokėti Kijevui kompensaciją, nors toks užmojis daugelio laikomas nerealistišku.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė žurnalistams, kad Maskva „atidžiai stebi“ kandidatų pareiškimus apie konfliktą.

Kijevas ir Vakarų galybės kaltina Rusiją palaikant Ukrainos rytuose veikiančius separatistus.

„Be abejo, norėtumėm, kad Ukrainą kontroliuotų ne karo partija, o partija, siekianti palaipsniui spręsti padėtį pietryčių Ukrainoje“, – nurodė D. Peskovas.

Paprašytas pakomentuoti V. Zelenskio poziciją dėl Rusijos įvykdytos aneksijos, D. Peskovas pareiškė, kad 2014 metais Maskvos nuo Ukrainos atplėštas Krymas „nėra diskusijų objektas“.

Jis pridūrė, jog konfliktas yra „Ukrainos vadovų vykdomos politikos pasekmė“.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka buvo išrinktas 2014 metais, žadėdamas užbaigti Rytų Ukrainoje rusenantį konfliktą, pareikalavusį jau apie 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Valdant P. Porošenkai Kijevas siekė glaudesnių saitų su Vakarais.

V. Putino atstovas pabrėžė, kad dar „per anksti“ komentuoti V. Zelenskio pranašumą sekmadienį įvykusiame pirmajame balsavimo ture.

Prognozuojama, kad balandžio 21 dieną numatytame antrajame rinkimų rate politinės patirties neturintis komikas susikaus su dabartiniu valstybės vadovu.

Remiantis pirmadienį paskelbtais preliminariais rezultatais V. Zelenskis surinko apie 30 proc. balsų ir užtikrintai aplenkė maždaug 17 proc. rinkėjų paramos sulaukusį P. Porošenką.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kremlius pats sukėlė karą, užgrobė svetimos valstybės dalį ir dar rėkia apie karo partiją. Tai jų taktika - patiems mušti ir patiems rėkti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS