Kurortinė sala įsileis tik paskiepytus britus | Diena.lt

KURORTINĖ SALA ĮSILEIS TIK PASKIEPYTUS BRITUS

  • 1

Ateinantį atostogų sezoną atvykėliai iš Didžiosios Britanijos bus įleidžiami tik tuo atveju, jeigu bus pasiskiepiję nuo COVID-19, paskelbė Kipro valdžia.

Ketvirtadienį šios valstybės turizmo ministerija patvirtino, kad nuo gegužės 1-osios ši valstybė atveria duris svečiams iš Britanijos, tačiau tik su sąlyga, jog jie bus pasiskiepiję. Daugiau jokių apribojimų jiems nežadama taikyti.

„Informavome apie tai britų vyriausybę, kad palengviname Britanijos piliečių atvykimą. <...> Paskiepytiems žmonėms nereikės neigiamo koronaviruso testo rezultato, nereikės karantino“, – sakė turizmo viceministras Savvas Perdiosas vietinei naujienų agentūrai.

Taisyklėse nurodoma, kad atvykstantys britai privalo būti paskiepyti Europos medicinos agentūros patvirtinta vakcina, o nuo antrosios skiepo dozės iki atvykimo turėtų būti praėjusios bent septynios dienos.

Kipre taip pat planuojama atlikti koronaviruso testus atsitiktine tvarka pasirinktiems turistams, tokia priemonė jau vykdoma ir tarp vietos gyventojų.

Palyginus su kitomis valstybėmis, Kipre pandemija plinta gana švelniai – iki šiol ten užregistruoti 36 tūkst. ligos atvejų ir 232 mirtys. Nepaisant to, šalyje buvo paskelbti griežti karantinai ir net komendanto valanda.

Ši viduržemio jūros sala yra itin mėgstama britų atostogų kryptis, jie sudaro didžiąją dalį visų poilsiautojų. Teigiama, kad atvykėliai iš Britanijos atneša net iki 13 proc. viso turizmo sektoriaus pajamų.

Pagal karantino Anglijoje švelninimo planą, šalies gyventojai į tarptautines keliones galės vykti ne anksčiau kaip nuo gegužės 17 dienos.

Daugelis Europos Sąjungos valstybių taiko skirtingus apribojimus atvykstantiems iš Jungtinės Karalystės dėl naujos, šioje šalyje aptiktos koronaviruso atmainos. Po „Brexit“ Jungtinėje Karalystėje taip pat netaikoma vieninga kelionių tvarka bendrijoje.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/keliones/kurortine-sala-isileis-tik-paskiepytus-britus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nonsense ar placebo?

Taip gerai skiepiha ko laukt gegužio???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS