Latvija dėl pabėgėlių apsispręs ketvirtadienį | Diena.lt

LATVIJA DĖL PABĖGĖLIŲ APSISPRĘS KETVIRTADIENĮ

  • 0

Latvijos vyriausybė ir valdančioji koalicija turi priimti sprendimą dėl pabėgėlių priėmimo ketvirtadienį, rugsėjo 17 dieną, pranešė premjerės Laimduotos Straujumos atstovė naujienų agentūrai BNS.

Trijų koalicijos partnerių susitikimas turėtų prasidėti ketvirtadienį 15 val., o neeilinis ministrų kabineto posėdis numatytas 16 val., sakė Aiva Rozenberga.

Ministrė pirmininkė L.Straujuma trečiadienį Latvijos visuomeniniam radijui sakė, kad Latvija privalės vykdyti Europos Sąjungos sprendimą dėl pabėgėlių perkėlimo, nepaisant to, ką nuspręs Latvijos vyriausybė, todėl Latvijos pozicija yra tik „požiūrio klausimas“.

Latvijos sveikatos apsaugos ministras Guntis Belevičas savo ruožtu agentūrai BNS sakė, kad ekonomikos ministrė Dana Reizniecė-Uozola iš Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS), kuri yra viena iš dviejų prieš pabėgėlių priėmimą pasisakančių koalicijos partnerių, ketina balsuoti už papildoma 526 pabėgėlių priėmimą pagal naująjį migrantų paskirstymo planą.

Pasak G.Belevičo, D.Reizniecės-Uozolos paramos užteks, kad priėmimui būtų pritarta.

Latvija kol kas nepriėmė sprendimo dėl papildomų pabėgėlių, nes tam griežtai nepritaria dvi iš trijų valdančiosios koalicijos partnerių – Nacionalinis aljansas bei centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga.

Vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis pirmadienį nevyko į Briuselyje vykusį ES ministrų susitikimą, nes šalis neturėjo parengusi pozicijos pabėgėlių klausimu.

Anksčiau Latvijos vyriausybė pritarė savanorišku pagrindu priimti 250 pabėgėlių, tačiau rugsėjo 9 dieną Europos Komisijos pateiktuose pasiūlymuose numatyta, kad šalis papildomai turėtų priimti dar 526 pabėgėlius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS