Latvija į Ukrainą perduoda iš neblaivių vairuotojų konfiskuotus automobilius | Diena.lt

LATVIJA Į UKRAINĄ PERDUODA IŠ NEBLAIVIŲ VAIRUOTOJŲ KONFISKUOTUS AUTOMOBILIUS

  • 1

Latvija, siekdama kovoti su šalyje paplitusiu vairavimu išgėrus ir paremti Kyjivą, Ukrainos kariuomenei perduoda iš neblaivių vairuotojų konfiskuotus automobilius.

Prie Rygos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje apie 100 automobilių, konfiskuotų iš neblaivių vairuotojų, yra remontuojami ir pritaikomi karo sąlygoms automobiliai, prieš išsiunčiant į fronto liniją Ukrainoje.

Kai kurie iš jų net šarvuojami ir pritaikomi evakuoti sužeistiems kariams.

Daugėjant iš neblaivių vairuotojų konfiskuotų automobilių policijos automobilių stovėjimo aikštelėse, vyriausybė leido juos padovanoti Ukrainos kariuomenei.

„Kiekvieną savaitgalį iš Latvijos į Ukrainą pristatome apie 30–40 automobilių“, – sakė Reinis Poznakas (Reinis Pozniakas), kurio įkurta ne pelno siekianti organizacija „Agendum“  įveikia iki 2 tūkst. km, kad perduotų transporto priemones.

Anksčiau Latvijoje neblaiviems vairuotojams būdavo skiriamos tik baudos, tačiau nuo 2022 metų pabaigos vairavimas išgėrus laikomas nusikaltimu, už kurį gresia laisvės atėmimo bausmė.

Be to, dabar automobiliai iš neblaivių vairuotojų konfiskuojami.

R. Poznakas teigė, kad beveik pusė organizacijos paaukotų automobilių yra konfiskuoti iš neblaivių vairuotojų, ir pridūrė, kad kitus dovanoja žmonės, norėdami paremti Ukrainą, arba įmonės, atiduodančios savo senas transporto priemones.

Iki šiol iš viso 1,5 tūkst. konfiskuotų transporto priemonių buvo išsiųsta Ukrainos kariuomenei arba jos savivaldybėms.

„Mums verkiant reikia daugiau automobilių fronto linijai“, – sakė vienas latvių paramedikas, kuris pirmosiomis plataus masto Rusijos invazijos dienomis padėjo Ukrainai vietoje.

Medikas, pasivadinęs kodiniu vardu „Dnipro vaiduoklis“, naujienų agentūrai AFP sakė, kad karui užsitęsus aplinkybės tapo dar dramatiškesnės.

„Anksčiau norėjome rinktis daugiausia visureigius, – teigė jis. – Šiuo metu mus tenkina bet koks automobilis, galintis vežti sužeistuosius.“

„Padėdama Ukrainai, Latvija ir visa Europa padeda pati sau“, – pabrėžė R. Poznakas.

Latvija, viena patikimiausių Ukrainos rėmėjų, yra pasirašiusi 10 metų trukmės saugumo susitarimą su Kyjivu ir vadovavo iniciatyvoms tiekti tūkstančius dronų ukrainiečių kariuomenei.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ir \\\\\.../////

pas "zirgus" atsiranda kvailių,kodėl saviems neišdalinti,ar aukcijoną surengti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS