Latvija įsileis neigiamo COVID-19 testo pažymą pateiksiančius europiečius | Diena.lt

LATVIJA ĮSILEIS NEIGIAMO COVID-19 TESTO PAŽYMĄ PATEIKSIANČIUS EUROPIEČIUS

Latvija nuo sausio 15-osios leis bet kokį susisiekimą su Europos Sąjungos, Europos ekonominės erdvės (EEE) šalimis, Šveicarija ir Jungtine Karalyste, tačiau atvykstantieji į Latviją privalės pateikti pažymą apie jiems atlikto testo dėl COVID-19 neigiamą rezultatą.

Testas turės būti atliktas ne vėliau kaip 72 valandos iki įvažiavimo į Latviją. Pažymą turės pateikti visi į šalį atvykstantys asmenys, įskaitant namo grįžtančius Latvijos piliečius.

Tokios pažymos reikalavimas nebus taikomas vaikams iki 11 metų, vakcinavimo nuo COVID-19 pažymą pateikusiems asmenims, diplomatams, keleivių pervežimo įmonės darbuotojams, tranzitiniams oro susisiekimo keleiviams, taip pat į savo darbo vietą ar iš jos vykstantiems jūrininkams.

Kita vertus, liks galioti 10 dienų izoliavimosi reikalavimas ir kiti Latvijos ligų prevencijos ir kontrolės centro nurodymai atvykstantiems iš didelės infekcinės rizikos šalių.

Tokį sprendimą priėmė Latvijos ministrų kabinetas.

Iki sausio 15-osios tarptautinis keleivių pervežimas nebus leidžiamas su šalimis, kuriose sergamumas COVID-19 per pastarąsias 14 dienų 100 tūkst. gyventojų dukart viršija ES ir EEE vidurkį. Nuo sausio 4-osios šioje Europos valstybių grupėje – Lietuva, Nyderlandai, Čekija, Slovėnija, Lichtenšteinas, San Marinas.

Latvijos vyriausybės spaudos tarnyba skelbia, jog naujos tarptautinio susisiekimo taisyklės nuo sausio 15-osios bus analogiškos Lietuvoje ir Estijoje įsigaliosiančioms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS