Latvija išsiunčia iš šalies du rusų žurnalistus | Diena.lt

LATVIJA IŠSIUNČIA IŠ ŠALIES DU RUSŲ ŽURNALISTUS

  • 3

Rusijos valstybinė televizija „Rossija 24“ pranešė, kad Latvija išsiunčia iš šalies rusų žurnalistę Olgą Kurlajevą.

„Rusijos valstybinės televizijos ir radijo kompanijos korespondentė Olga Kurlajeva turi per 24 valandas išvykti iš Latvijos. O. Kurlajeva kaltinama kelianti pavojų Latvijos nacionaliniam saugumui“, – buvo pranešta „Rossija 24“ eteryje bėgančia eilute.

Trečiadienį iš Latvijos buvo išsiųstas O. Kurlajevos sutuoktinis, Rusijos televizijos „TV Centr“ žurnalistas Anatolijus Kurlajevas.

O. Kurlajeva televizijai „Rossija 24“ papasakojo, kad ryte į jos viešbučio kambarį atėjo tie patys valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, kurie prieš dvi dienas išsivedė jos vyrą A. Kurlajevą.

„Bus išsiuntimas. Priežastys kol kas nežinomos, pasakė – tokios pat, kaip ir vyro atveju, t. y., aš keliu grėsmę nacionaliniam saugumui“, – sakė žurnalistė.

Sausio 2 dieną „TV Centr“ pranešė, kad Latvijoje buvo sulaikytas televizijos darbuotojas A. Kurlajevas.

„Kaip informavo šalies valdžia, nuo 2015 metų uždrausta įvažiuoti į Latviją. Šio draudimo priežasčių Latvijos pareigūnai nenurodo. Šiuo metu A. Kurlajevas deportuojamas į gimtinę“, – nurodė televizija.

Televizijos atstovai reiškė nuostabą dėl tokių Latvijos veiksmų, nes A. Kurlajevas esą lankėsi šalyje asmeniniais reikalais.

Tuo pat metu „TV Centr“ pažymėjo, kad televizijos reporterio deportavimas „aiškiai parodė Latvijos valdžios požiūrį į Rusijos žiniasklaidos atstovus ir jos nepagarbą žodžio laisvei“.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taip

Žirgo galva ant baravyko!

pirmam asilui

Slėpkis, vatnike.

Heras-nuomone

It zirgos galvos dasizaide,o šaukia rėkia ,kad juos skriaudzia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS