Latvija svarstys galimybę įsigyti rusiškos vakcinos, jei ją rekomenduos EVA | Diena.lt

LATVIJA SVARSTYS GALIMYBĘ ĮSIGYTI RUSIŠKOS VAKCINOS, JEI JĄ REKOMENDUOS EVA

Jeigu Europos vaistų agentūra (EVA) rekomenduos patvirtinti Rusijoje sukurtą vakciną nuo koronaviruso „Sputnik V“, Latvija tikrai numatys galimybę įsigyti šios rusiškos vakcinos, pareiškė sveikatos apsaugos ministras Danielis Pavlutas (Danielis Pavliutas).

Sveikatos apsaugos ministerija jau apsvarstė tokį variantą ir sutarė, kad Latvijos vakcinų portfelyje bus tik preparatai, kuriuos EVA rekomendavo patvirtinti, naujienų agentūrai AFP sakė ministro patarėja Lasma Binderė.

„Pasinaudosime kiekviena saugia ir moksliškai įrodyta galimybe žmonių sveikatai ir gyvybėms apsaugoti“, – sakė D. Pavlutas.

Pasak jo, taip pat svarbus vakcinų prieinamumo faktorius. Iki šiol Latvija yra užsakiusi vakcinų iš septynių gamintojų, o nuo 2021 metų vidurio Latvijos turimų vakcinų pasirinkimas bus didelis, pridūrė jis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mano galva

Jei vaistas padeda išgyventi , jis neturėtų turėti " tautybės ir politikos " . Jei pradedama politizuoti vakciną , taip kaip daro ši Šimonytės vyriausybė , tada aš turiu pagrindo netikėti , kad liga yra " baisi " ir aš privalau skiepytis . Nebetikiu .

san

aleliuja... ne viskas kas rusiska yra blogis. pagaliau... bent jau vakcinai tautybes neteikim. jei rusiska gerausia - imkim geriausia. kalba eina apie musu zmoniu gyvybe... nejaugi poiltiniai principai tokie svarbus kai kalba eina apie zmoniu gyvybes... mokslas neturi nei religijos, nei tautybes...

Kaunas

Protingas sprendimas, jiems nesivaidena, kad rusai puola .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS