Latvijoje už šnipinėjimą Rusijai buvęs VRM pareigūnas nuteistas kalėti 15 metų | Diena.lt

LATVIJOJE UŽ ŠNIPINĖJIMĄ RUSIJAI BUVĘS VRM PAREIGŪNAS NUTEISTAS KALĖTI 15 METŲ

Rygos teismas pirmadienį skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam Latvijos vidaus reikalų ministerijos Informacijos centro darbuotojui Olegui Burakui, pripažintam kaltu dėl šnipinėjimo Rusijai ir kitų nusikaltimų, pranešė jo advokatė.

Teisininkė Imma Jansonė (Ima Jansonė) sakė BNS, kad nuosprendis bus skundžiamas. O. Burakas, nuteistas uždarame procese, savo kaltės dėl šnipinėjimo ir neteisėto pornografijos laikymo nepripažino.

2018 metų spalį sulaikytas O. Burakas taip pat buvo apkaltintas neteisėtu ginklų ir šaudmenų laikymu bei strateginės svarbos prekių apyvartos pažeidimais.

Latvijos valstybės saugumo tarnyba nurodė, kad vienas Latvijos pilietis ilgą laiką nuosekliai rinko Rusijai įvairią informaciją, susijusią su valstybės paslaptimis. Ši informacija buvo perduota per kelis susitikimus su Rusijos specialiųjų tarnybų pareigūnais tos šalies teritorijoje. Valstybės saugumo tarnyba pažymėjo, kad šio asmens Rusijai perduota informacija buvo vertinga ir reikšmingai pakenkė Latvijos saugumo interesams.

O. Burakas iš pareigų VRM Informacijos centre pasitraukė 2006 metais, sukakus šios kategorijos valstybės tarnautojams taikomo pensijinio amžiaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O \\\\\.../////

kiek Lietuvoje tokių,vien lianzborginiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS