Latvijos ekonomikos ministras: JAV sankcijų poveikis mūsų ekonomikai dar neįvertintas | Diena.lt

LATVIJOS EKONOMIKOS MINISTRAS: JAV SANKCIJŲ POVEIKIS MŪSŲ EKONOMIKAI DAR NEĮVERTINTAS

  • 0

JAV sankcijų Ventspilio merui Aivarui Lembergui poveikis Latvijos ekonomikai kol kas nėra įvertintas, naujienų agentūrai BNS pažymėjo ekonomikos ministras Ralfas Nemiro.

Kaip jau buvo skelbta, JAV Iždo departamento Užsienio aktyvų kontrolės biuras (OFAC) pirmadienį paskelbė sankcijas virtinei veikėjų Europoje, Azijoje ir Lotynų Amerikoje, įskaitant Latvijos oligarchą ir Ventspilio merą A. Lembergą, jam priklausančius arba kontroliuojamus keturis juridinius subjektus, įskaitant Ventspilio laisvojo uosto direkciją, Ventspilio plėtros agentūrą, Verslo plėtros asociaciją ir Latvijos tranzito verslo asociaciją.

„JAV sprendimas – lyg perkūnas iš giedro dangaus, todėl šiuo metu nėra įvertintas jo poveikis Latvijos ekonomikai“, – pažymėjo ministras.

Pasak R. Nemiro sakė, į jį jau kreipėsi kelių įmonių, veikiančių Ventspilio laisvajame uoste, atstovai.

„Šiuo metu mes sprendžiame techninius klausimus, tačiau svarbiausia, kad verslininkai būtų informuojami apie tai, kas vyksta, ką jie turėtų daryti“, – kalbėjo ministras.

R. Nemiro teigimu, Ventspilio laisvojo uosto perėmimas yra bendra vyriausybės pozicija ir sprendimas turi būti įgyvendintas greitai.

„Uosto perėmimas bus tarsi pereinamasis etapas. Kai uostas pereis į vyriausybės kontrolę, toliau stengsimės užtikrinti jo veiklą“, – teigė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS