Latvijos nacionalinė imunizacijos taryba pritarė 5–11 metų vaikų skiepijimui nuo COVID-19 | Diena.lt

LATVIJOS NACIONALINĖ IMUNIZACIJOS TARYBA PRITARĖ 5–11 METŲ VAIKŲ SKIEPIJIMUI NUO COVID-19

Latvijos nacionalinė imunizacijos taryba iš esmės pritaria 5–11 metų vaikų vakcinacijai nuo COVID-19, tačiau dar kartą pabrėžia, kad svarbiausias yra vyresnių ir rizikos grupėms priklausančių asmenų vakcinavimas, antradienį sakė šios darbo grupės narė profesorė Dacė Zavadska.

Pasak jos, senjorų ir rizikos grupėms priklausančių žmonių skiepijimas yra prioritetas ir atliekant pirminį skiepijimą, ir revakcinaciją.

Remiantis šiuo metu turima moksline ir įrodymais paremta informacija, Nacionalinė imunizacijos taryba iš esmės palaiko 5–11 metų vaikų vakcinaciją nuo COVID-19, naujienų agentūrai BNS sakė profesorė.  Pasak jos, primygtinai rekomenduojama skiepyti visus vaikus, kuriems kyla grėsmė patirti sunkius koronavirusinės infekcijos simptomus, įskaitant nutukusius vaikus, vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis, diabetu, širdies ir kraujagyslių ligomis ir kitomis chroniškomis ligomis.

Europos vaistų agentūra (EVA) praėjusį ketvirtadienį rekomendavo naudoti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtą vakciną 5–11 metų vaikų vakcinavimui. EVA „padarė išvadą, kad „Comirnaty“ vakcinos nauda nuo penkerių iki 11 metų vaikams nusveria riziką, ypač esant sveikatos sutrikimų, didinančių sunkios COVID-19 riziką“.

Iki praėjusios savaitės 27 šalių Bendrijoje ši vakcina buvo patvirtinta asmenų nuo 12 metų skiepijimui.

EVA rekomendacijos bus pateiktos Europos Komisijai, kuri priims galutinį sprendimą dėl leidimo naudoti minėtą vakciną 5-11 metų vaikams skiepyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS