Latvijos partija „Vienybė“ į premjerus siūlys žemės ūkio ministrę | Diena.lt

LATVIJOS PARTIJA „VIENYBĖ“ Į PREMJERUS SIŪLYS ŽEMĖS ŪKIO MINISTRĘ

  • 0

Latvijos centro dešiniųjų partija „Vienybė“ per valdybos posėdį sekmadienį nusprendė kandidate į šalies premjerus pasiūlyti darbą baigiančios vyriausybės žemės ūkio ministrę Laimduotą Straujumą.

L.Straujuma, kuri iki šiol buvo nepartinė ministrė, per sekmadienio posėdį buvo priimta į „Vienybę“ kaip oficiali partijos narė.

Parlamento pirmininkė Suolvita Abuoltinia – viena šios partijos lyderių – po posėdžio žurnalistams sakė, kad „Vienybės“ atstovai sausio 6 dieną susitiks su Latvijos prezidentu Andriu Bėrziniu ir kad po to prasidės politinės konsultacijos su kitomis partijomis, turinčiomis atstovų Seime.

L.Straujumos kandidatūra buvo iškelta dėl jos darbo patirties. Be to, „Vienybė“ yra įsitikinusi, kad jeigu L.Straujuma būtų patvirtinta premjere, ji tęstų kursą, kurį nustatė pasitraukiantis premjeras, „Vienybės“ atstovas Valdis Dombrovskis.

V.Dombrovskis sakė, kad dar per anksti kalbėti apie parlamento paramą L.Straujumai, kol neįvyko politinės konsultacijos su kitomis partijomis, tačiau pridūrė, kad neformalūs pokalbiai rodo pozityvias tendencijas šiuo atžvilgiu.

L.Straujuma žurnalistams sakė, kad prieš priimdama pasiūlymą tapti kandidate į premjerus nuodugniai jį apsvarstė. Ji sakė sutikusi tam, kad būtų tęsiamas pradėtas darbas.

Vienas pagrindinių jos tikslų būtų ekonominės nelygybės mažinimas, sakė L.Straujuma. Pasak jos, „Vienybė“ nereikalavo, kad ji būtinai įstotų į partiją, - ji pati sugalvojo tapti oficialia jos nare.

S.Abuoltinia taip pat patvirtino, kad L.Straujuma įstojo į partiją savo pačios iniciatyva.

Valdančioji centro dešinės „Vienybė“ ir centro Reformų partija, kuri neseniai paskelbė apie glaudesnio bendradarbiavimo planus, anksčiau sakė, kad ketina iki sausio 7 dienos sutarti dėl naujo kandidato į premjerus.

V.Dombrovskis apie savo vyriausybės atsistatydinimą paskelbė lapkričio pabaigoje, prisiimdamas politinę atsakomybę už tragediją Rygos Zuolitūdės rajone, kai lapkričio 21 dieną sugriuvus prekybos centrui „Maxima“ žuvo 54 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti.

Prezidentas A.Bėrzinis kol kas atmesdavo visas kandidatūras, kurias siūlė politinės partijos, ir ketina antradienį, sausio 7 dieną, paskirti savo paties pasirinktą kandidatą, jeigu partijos iki to laiko nepasiūlys tinkamo žmogaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS