Latvijos prezidentas dėl vyriausybės sudarymo apsispręs antradienį | Diena.lt

LATVIJOS PREZIDENTAS DĖL VYRIAUSYBĖS SUDARYMO APSISPRĘS ANTRADIENĮ

  • 0

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis, kuris su vizitu lankosi Švedijoje, kol kas nekomentuoja Latvijos vyriausybės sudarymo proceso.

„Prezidentūra paskelbs prezidento nuomonę šiuo klausimu antradienį, sausio 12 dieną“, – pareiškė prezidento atstovas Gustas Kikustas.

Centristinė Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) šiandien patvirtino parlamentarą Marį Kučinskį partijos kandidatu į ministro pirmininko postą, pranešė pirmadienį ZZS valdybos pirmininkas Armandas Krauzė.

ZZS valdyba dabartinę padėtį, kai koalicijos partijos negali susitarti dėl kandidato į premjerus ir kai svarstomi kandidatai tik iš vienos partijos, pavadino nepriimtina.

ZZS valdyba taip pat nusprendė nepalaikyti „Vienybės“ partijos nario Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Karlio Šadurskio kandidatūros.

Pasak atsistatydinusios premjerės Laimduotos Straujumos, padėtis yra nenormali ir darosi dar neaiškesnė.

„Dabar padėtis tapo dar neaiškesnė negu buvo rytą. Bijau komentuoti bet kokią kandidatūrą – kai tik vieną pakomentuosiu, žiūrėk, jau pasirodo kita. Palaukime prezidento sugrįžimo, tada pažiūrėsime, kas bus paminėtas“, – sakė L.Straujuma.

Premjero posto, anot jos, verti ir M.Kučinskis, ir K.Šadurskis.

L.Straujuma vyriausybės sudarymo procesą vertinti atsisakė ir pabrėžė, kad dabartinė „vyriausybė dirba ... ir dirbs iki tos akimirkos, kai bus nauja vyriausybė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS