Latvijos prezidentas dviem mėnesiams sustabdė partnerystės įstatymo paskelbimą | Diena.lt

LATVIJOS PREZIDENTAS DVIEM MĖNESIAMS SUSTABDĖ PARTNERYSTĖS ĮSTATYMO PASKELBIMĄ

  • 11

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius sustabdė Notariato įstatymo pakeitimų, kuriuos parlamentas priėmė praėjusią savaitę ir kuriais sukuriamas partnerystės institutas, paskelbimą, sakoma oficialiajame leidinyje „Latvijas Vestnesis“ paskelbtame prezidento pranešime.

Praėjusią savaitę prezidento kanceliarija gavo 34 parlamento narių pasirašytą raštą, kuriame prašoma dviem mėnesiams sustabdyti Notariato įstatymo pakeitimų paskelbimą.

Latvijos parlamente praėjusį ketvirtadienį per paskutinį svarstymą buvo priimtas su partnerystės instituto įkūrimu susijusių įstatymų paketas, pasiūlytas teisingumo ministrės Inesės Libinos-Egnerės (Inesės Lybinios-Egnerės). Be kita ko, naujasis teisinis partnerystės institutas galės būti taikomas ir tos pačios lyties asmenims – jie galės įteisinti ir įregistruoti savo santykius.

Tačiau netrukus po paketo priėmimo opozicijai priklausantys įstatymų leidėjai pranešė surinkę 34 įstatymų leidėjų parašus, kad galėtų inicijuoti procedūrą, kurią įgyvendinus būtų surengtas referendumas dėl Notariato įstatymo pakeitimų.

Pasiūlymą pasirašė „Jungtinio sąrašo“, „Pirmiausia Latvija“ ir „Nacionalinio susivienijimo“ įstatymų leidėjai. Parašai buvo pateikti prezidentui.

Pagal Konstituciją, pateikus pasiūlymą, kurį pasirašė ne mažiau kaip 34 įstatymų leidėjai, naujo įstatymo paskelbimas gali būti sustabdytas mažiausiai dviem mėnesiams.

Tuomet Centrinė rinkimų komisija turi per mėnesį organizuoti parašų rinkimo kampaniją, kad gautų referendumui surengti reikalingą gyventojų paramą.

Kad būtų galima inicijuoti referendumą, per parašų rinkimo kampaniją turės būti surinkti ne mažiau kaip 10 proc. teisę balsuoti turinčių rinkėjų, arba 155 tūkst. piliečių, parašai.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Visuomene sensta

Vyr.ginekologe Ursula dejuoja,kad ES visuomene sensta.O kaip ji nesens jeigu boba gules su boba o diedas su diedu? Kaip atsinaujins ta visuomene jeigu negims nauja karta.? Patys musa ir patys rekia

Antanas K.

Kodėl aš homofobas? Aš esu homofobas. Ne, aš jų nebijau (phobos graikiškai baimė) ir jų nenekenčiu (kaip galima nekęsti ar bijoti, pvz., šiukšlės). Aš tiesiog noriu, kad Lietuva neišsigimtų. Dabar, kaip kokie gyvuliai (jų pavyzdžiu remiasi kai kurie homofilai) lipsim vienas ant kito, nepaisydami nei savo, nei partnerio lyties. Tai nežmogiška, būdinga gyvuliams, neturintiems nei moralės, nei sąžinės. Tačiau mes esame ne gyvuliai, mes esame Dievo vaikai. Ir todėl turime paisyti Dievo nuomonės, o ji aiški: gėjai netoleruotini – skaitykite Bibliją. Arba bent kun. J. Burkaus knygą „Apsireiškimai Europoje ir Amerikoje“ LUMEN leidykla, 2003, pp. 272, 289 „Šėtonas egzistuoja, jis pilnas neapykantos, iškrypimų...“ ir pan. Dabar dar pasakykite, kad pornografija – sveikintinas reiškinys...

KOKIA DIDELĖ "BĖDA" LATVIJAI...

Ją net Amerikos valdžios elitas pasveikino su "dideliu pasiekimu"...Ir...kaip džiaugėsi Lietuvos iškrypėliai!!! Ir štai tau...Prezidentas sustabdė....Įdomu - ar sugebės ES ir Amerika jį išprievartauti?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS