Latvijos prezidentas ragina diskutuoti dėl Baltijos jūros uždarymo, įrodžius Rusijos kaltę | Diena.lt

LATVIJOS PREZIDENTAS RAGINA DISKUTUOTI DĖL BALTIJOS JŪROS UŽDARYMO, ĮRODŽIUS RUSIJOS KALTĘ

  • 6

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius ketvirtadienį vakare pareiškė, jog paaiškėjus, kad Rusija yra atsakinga už neseniai padarytą žalą povandeninei infrastruktūrai Baltijos jūroje, NATO turėtų uždrausti laivybą Baltijos jūroje, pranešė nacionalinis transliuotojas.

E. Rinkevičius, kalbėdamas apie neseniai padarytą žalą povandeninei infrastruktūrai, sakė, kad reikia laukti tyrimo rezultatų, ir pridūrė, kad NATO po šio įvykio sustiprins patruliavimą Baltijos jūroje.

„Sakyčiau, kad jei įvyktų tokie incidentai, mano supratimu, NATO turėtų tiesiog uždrausti laivybą Baltijos jūroje. Tai galima padaryti. Žinoma, tai taip pat yra klausimas, susijęs su visa virtine tarptautinės jūrų teisės normų“, – sakė Latvijos prezidentas.

Jo nuomone, jei Suomijos ir Estijos tyrimai aiškiai įrodys Rusijos kaltę dėl žalos infrastruktūrai, reikėtų diskutuoti apie tai, kaip uždaryti Baltijos jūrą.

Prezidentas pažymėjo, kad Baltijos jūroje galima imtis tam tikrų priemonių ir stabdyti laivus, tačiau šie klausimai dar nėra aptarti NATO, nes dar tyrimų rezultatų.

Norint pradėti kalbėtis su sąjungininkais, reikia konkrečių faktų, sakė E. Rinkevičius. Kartu jis pripažino, kad jūros uždarymas pasitelkiant karinį laivyną būtų vienas iš svarstytinų dalykų.

NATO ir sąjungininkai stiprina patruliavimą Baltijos jūroje dėl neseniai regione padarytos žalos povandeninei infrastruktūrai, trečiadienį savo interneto svetainėje pranešė Aljansas.

Šios sustiprintos priemonės apima papildomus stebėjimo ir žvalgybos skrydžius, įskaitant jūrų patruliavimo lėktuvų, NATO AWACS sistemos lėktuvų ir dronų skrydžius. Į rajoną taip pat siunčiami keturi NATO minų tralai.

Toks žingsnis žengtas po to, kai buvo pažeistas gamtinių dujų vamzdynas tarp Suomijos ir Estijos bei telekomunikacijų kabelis tarp Švedijos ir Estijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Kita nuomonė

Neatplauks. Nuburbuliuos pas savo satanas anksčiau, nei kremliaus liliputynas pirstelės.

Nuomonė

Atplauks rusų povandeninis kreiseris su atominemis Satanomis ir pabandyk jį uždaryti....išnešios į šukes tuos darytojus....o šitas latvių fantazioras pridės i kelnes pirmas.

Panieka

Prie lovio esantys, yra baigę tik raginimo mokslus, nes daugiau nieko nesugeba tik ragina ir ragina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS