Leiboristai siekia balsavimo dėl nepasitikėjimo britų vyriausybe | Diena.lt

LEIBORISTAI SIEKIA BALSAVIMO DĖL NEPASITIKĖJIMO BRITŲ VYRIAUSYBE

Didžiosios Britanijos opozicinė Leiboristų partija dar antradienį ketina inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo vyriausybe. Balsavimo tikimasi trečiadienį, sakė leiboristų atstovas. Iniciatyva leis visų partijų parlamentarams pareikšti savo nuomonę dėl to, ar premjero Boriso Johnsono vyriausybė turėtų tęsti darbą. Jei vyriausybei būtų pareikštas nepasitikėjimas, gali būti surengti nauji rinkimai.

B. Johnsonas pasitraukė iš Konservatorių partijos pirmininko pareigų, tačiau nori likti premjeru, kol paaiškės jo įpėdinis – tai gali užtrukti. Tai papiktino ne tik Leiboristų partiją, bet ir torių parlamentarus.

B. Johnsono toriai pirmadienio vakarą paskelbė, kaip bus renkamas pirmininkas. Įpėdinis esą turėtų paaiškėti rugsėjo 5 dieną. Jis arba ji tada automatiškai perims vadovavimą vyriausybei, nes konservatoriais turi daugumą Bendruomenių Rūmuose.

Konservatorių duomenimis, kandidatūros į partijos pirmininko postą turi būti pateiktos antradienį. Pirmasis balsavimas tada vyks trečiadienį, o antrasis – ketvirtadienį. Bus balsuojama tol, kol teliks du kandidatai. Tada nugalėtojas paaiškės po balsavimo paštu.

Partijos lyderio posto sieks 11 kandidatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS