Lenkija Antrojo pasaulinio karo pabaigą minės gegužės 7-ąją | Diena.lt

LENKIJA ANTROJO PASAULINIO KARO PABAIGĄ MINĖS GEGUŽĖS 7-ĄJĄ

  • 1

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis) ketvirtadienį pranešė, kad pagrindinis Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70-ųjų metinių paminėjimas vyks gegužės 7 dieną.

Europos šalių prezidentai ir valstybės pareigūnai dalyvaus debatuose, o vėliau vyks į šventę Vesterplatėje, Lenkijos šiaurinėje dalyje, paskelbė prezidentas, tačiau kol kas į šalį atvykstančių svečių neįvardino.

Vesterplatė yra pusiasalis Gdanske, kuriame 1939 metų rugsėjo 1-ąją prasidėjo pirmieji susirėmimai su vokiečių pajėgomis. Nedidelėms ten dislokuotoms lenkų pajėgoms pavyko atsilaikyti prieš vokiečių sausumos, jūrų ir oro pajėgas iki rugsėjo 7 dienos.

B.Komorowskis pirmą kartą apie planus rengti Antrojo pasaulinio karo pabaigos 70-mečio minėjimą Lenkijoje pranešė sausio pabaigoje. Interviu dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ prezidentas sakė, kad Vesterplatė yra puiki vieta tokiam renginiui, kadangi ji simbolizuoja šio karo pradžią.

Kaip nurodoma BBC tinklalapyje, tuo metu Lenkijos Seime pateiktas siūlymas Pergalės dienos šventę perkelti iš dabar švenčiamos gegužės 9-osios į 8-ąją.

Atitinkama įstatymo projektas parlamentui pateiktas svarstyti ketvirtadienį. Jo autorius Stefanas Niesiolowskis (Stefanas Nesiolovskis).

Šio dokumento paaiškinamajame rašte nurodoma, kad Lenkija neprivalo laikytis Sovietų Sąjungoje galiojusio karo pabaigos vertinimo.

Pasak S.Niesolowskio, „tai buvo pergalė prieš žiaurią totalitarinę Trečiojo reicho diktatūrą; tuo pačiu metu, Stalino armijos užimtose Europos dalyse buvo įvesta tam tikra represinė diktatūra“.

Šiam įstatymo projektui pritarė visos Lenkijos žemųjų parlamento rūmų frakcijos. Dabar šis dokumentas teikiamas svarstymui Nacionalinės gynybos komitetui, balsavimą numaty

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

romesh

gauti greitą paskolą per 72 valandas Aš val suteikti daugiau trauka uždaryti kiekvieną asmenį finansinių sunkumų ir Amene džiaugsmo į širdį, apie tai; turite finansinių problemų, jūs, kurie jie atmetė finansų įstaigoms dėl paruoštas paklausa; Jus domina pagerinti savo figūra veiklą ir grįžti į juos mesti savo finansinius planus; prieš 3% norma, jei jie yra geros reputacijos ir galės grąžinti gerą datą. Bet čia yra keletas cualesintervengo domenai: * finansinė * Nekilnojamojo paskolos * Paruošta investicijų * Auto paskola * Skolos konsolidavimas * Kredito marža * Antra Hipotekiniai * Išpirkimo kredito * Asmeniniai Paskolos PASTABA: Siųsti mus numerį ir metus, nusidėvėjimo jos paskolos ir mes atsiųsime jums paskolos mokėjimų konfigūraciją. paštas: financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com financeurdepret@gmail.com

SUSIJUSIOS NAUJIENOS